Väder Lidingö

Lidingö fredag 16 november 2018 v. 46

Senaste kommentaren - Se fler

Lars Aronsson 15 nov 18:44 om Debatt: Gåshagaleden. Hög tid att göra rätt

Studio Rei: ”Blommor och kvinnor i konstens värld”

Börjar: 2018-05-26 14:00 Slutar: 2018-06-20 17:00

Studio Rei: ”Blommor och kvinnor i konstens värld”

Kvinnliga konstnärer från olika genrer samlas kring temat ”Blommor och kvinnor i konstens värld” i en utställning i det privata galleriet Studio Rei på Norrkroken 5.

Marta Leyva, konstnär och grafisk designer, Johanna Burai, konstnär, och Carola Fogelberg, blomkonstnär och florist möts i en färgexplosion av konst, design och blommor i en utställning som visas både inomhus och utomhus.

Curator och Creative Director för utställningen är äkta paret Louise Hamilton och Richard Feigin. Utställningen visas i parets hem, som är ritat av arkitekterna Elding
Oscarson, och byggdes från grunden med idéen att inrymma galleri och omfamna konst i alla former.

Utställningen inspireras av Interfloras initiativ The Power of Flower Fund och 10% av försäljningen går till fonden. Fonden belyser den låga representationen av kvinnor i offentlig konst med syftet att resa ytterligare en kvinnlig namngiven staty inom 3 år.

- Vi tror på att blommor har kraften att bära och stärka ett budskap. Här får vi möjlighet att tillsammans med en av våra fantastiska florister och två briljanta konstnärer fortsätta att belysa frågan om kvinnors plats i det offentliga rummet, säger Louisa Blomstrand, e-handeloch marknadschef på Interflora.


Utställningen pågår mellan 26/5 och 20/6.
Öppettider:
Lördag 26/5 klockan 14-17
Söndag 27/5 klockan 14-16.
För övriga dagar: Maila louise@studiorei.se för bokning av visning.

Kommentera

Fler evenemang

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser