Väder Lidingö

Lidingö fredag 25 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Axel Linderholm vann Melodifestivalen på Elverket

onsdag 17 oktober 2012 15:08

Axel Linderholm vann Melodifestivalen på Lidingö med  "Summertime". Nu väntar den stora finalen i Väsby. Foto: Bo Vading, piqs.se

Axel Linderholm vann Melodifestivalen på Lidingö med "Summertime". Nu väntar den stora finalen i Väsby. Foto: Bo Vading, piqs.se

I fredags avgjordes Lidingös Melodifestival för personer med funktionsnedsättning, på Elverket. Axel Linderholm vann juryns gillande med “Summertime” och blev därmed Lidingös representant vid den stora tävlingen “Väsby Melodifestival 2013” som avgörs den 9 februari nästa år, med deltagare från 15 kommuner i landet.

Det här är första gången som Lidingö deltar i tävlingen och de sju som ställde upp har valt sina melodier, tränat hårt, repeterat och repeterat och nu, äntligen fått framföra sina verk.

Axel Linderholm var överlycklig när allt var klart och han fick också sjunga sitt bidrag en extra gång. Artisterna fick ackompanjemang av unga musiker från Musikskolan. Det hela var hur proffsigt som helst.

Evenemanget var ett samarbete mellan Lidingös förvaltningar inom äldre- och handikapp, kultur- och fritid samt utbildning. Läs mer på denna länk.

Sofi Fagernäs rockar loss i Spice Girls-låten "Denying". Häftigt! Foto: Bo Vading, piqs.se

Sofi Fagernäs rockar loss i Spice Girls-låten "Denying". Häftigt! Foto: Bo Vading, piqs.se

Dela Axel Linderholm vann Melodifestivalen på Elverket

Kommentarer

Andreas 2012-10-18 23:15

Hej!

Detta är ju helt fantastiskt! Borde få mycket mer uppmärksamhet tycker jag. Kanske kan skriva om detta på min hemsida också, som handlar om melodifestivalen, för detta är helt klart värt att uppmärksammas!

Hoppas detta utvecklas vidare. Läste om festivalen på Irland och de låter ju väldigt spännande, ser fram emot den stora tävlingen nästa år!

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google