Väder Lidingö

Lidingö måndag 12 november 2018 v. 46

Senaste kommentaren - Se fler

Valentin Bart 12 nov 19:52 om Gångtrafikant påkörd

Fem unika fynd

torsdag 19 april 2018 11:57

TRÄSNITT. I mitten av maj månad öppnar utställningen "Hokuasi – en japansk ikon", med verk av den världberömde Katsushika Hokusai (1760-1849), på Millesgården. Nu har Millesgården hittat fem unika träsnitt i sin egen samling, lagom till utställningen.

Ett av Katsushika Hokusais nu "återfunna träsnitt" (från år 1800) som ställs ut på Millesgården. Foto: MillesgårdenEtt av Katsushika Hokusais nu "återfunna träsnitt" (från år 1800) som ställs ut på Millesgården. Foto: Millesgården

I samband med utställningsarbetet besökte den japanske konstexperten Hajime Hagiwara Millesgården och konfirmerade att träsnitten verkligen var av Hokusai. Mr. Hagiwara kommer också att curera utställningen på Millesgården.

Förutom de nyupptäckta verken kommer bl.a. 30 av 36 verk ur Katsushika Hokusais mest kända serie "36 vyer av berget Fuji" att visas.

"I sig är det inte konstigt att göra nya upptäcker i museers samlingar och Carl Milles både köpte och bytte till sig konst från världens alla delar. Men sammanträffandet är verkligen speciellt och det är en stor glädje att få visa dem för första gången för allmänheten", skriver konsthallen i ett pressmeddelande.

Utställningen invigs den 19 maj och pågår till och med den 3 juni.

I år firas f.ö. 150 år av diplomatiska förbindelser mellan Japan och Sverige

Dela Fem unika fynd

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Lidingö stad, Kulturveckan v 46

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser

Annonser från Google