Väder Lidingö

Lidingö torsdag 22 juni 2017 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Anders Wennberg 22 jun 15:23 om "Fakta om den första detaljplanen i Lidingö centrum"

Midsommarfirande på ön! Nema Problema fixar

söndag 4 juni 2017 14:53

VID KYRKVIKEN. Det var många år sedan något stort organiserat midsommarfirande fanns på Lidingö. Pensionärsorganisationerna SPF och PRO under åren hållit ställningarna vid Hustegaholm när hundratals "midsommartörstande" lidingöbor letat efter en midsommarstång att dansa kring. I år har Nema Problema Foundation bestämt sig för att arrangera ett midsommarfirande för alla, på stranden nedanför Lidingö kyrka vid Kyrkvikens innersta.

I julas ordnade Nema Problema Foundation ett uppskattat julfirande i Hersby gymnasiums matsal. Nu kommer sommarvarianten, ett midsommarfirande som alla är välkomna till, oavsett om man är etablerad svensk eller nyanländ, ung, pensionär eller dagisbarn, oavsett sexuell läggning eller tro.

Festligheterna startar på midsommarafton klockan 11. Det blir dans runt midsommarstången, servering av otraditionell mat och möjligheter att lära känna nya kompisar. Allt äger rum nedanför Lidingö kyrka, vid Kyrkvikens strand. Evenemanget är alkohol- och drogfritt.

För att arrangörerna redan nu ska få en uppfattning om hur många som kommer, vill de gärna ha en liten förhandsanmälan.

Länk till Facebook där man kan anmäla sig. https://www.facebook.com/events/1890566371200648

Dela Midsommarfirande på ön! Nema Problema fixar

Kommentarer

Birgitta Olsen 2017-06-04 15:52

Förr i tiden så anordnades det ett midsommarfirande på Vallens grusplan, nu är det gräs där. Det som alla väntade på var Oxdansen som var tradition innan ringdansen började. Stången hjälptes alla åt att klä o resa innan festligheterna började.
Jag kommer nog förbi o tittar. Tacksam om man skrämt bort alla skitgäss någon vecka innan.

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google