Väder Lidingö

Lidingö söndag 19 september 2021 v. 37

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Nu även skådespelarutbildning på Stillerska filmgymnasiet

torsdag 2 januari 2014 23:04

Inspelning på Stillerska filmgymnasiet. Till hösten börjar även skådespelarutbildning.

Inspelning på Stillerska filmgymnasiet. Till hösten börjar även skådespelarutbildning.

Inför hösten 2014 utökar Stillerska filmgymnasiet på Lidingö sin filmutbildning till att även omfatta skådespeleri. Stillerska blir därmed den enda gymnasieutbildning i landet som kombinerar lärande inom filmskapande på detta sätt.

Utbildningen innefattar allt, från manus och filmproduktion till skådespeleri och dramaturgi. Eleverna arbetar i gemensamma filmprojekt under åren. Sista året gör de en spelfilm som slutproduktion. Den visas för publik på biograf i Stockholm.

Antagning till utbildningen görs med betyg, arbetsprover och intervjuer. Stillerska har riksintag vilket innebär att eleverna kommer från hela landet. Man tar in en klass i varje årskurs, vilket gör att skolan har nära sammanhållning i en kreativ och lugn arbetsmiljö.

– Nu får vi en fantastiskt unik utbildning inom filmskapande. Det är något vi önskat erbjuda ungdomar i flera år. Många har hört av sig och frågat efter just detta. Vi tycker att det är en helt perfekt kombination och drar igång vår nya verksamhet till hösten, säger Stillerskas rektor och kreativa ledare Anette Lorenzen.

– Vi har ett hus som verkligen sjuder av kreativitet och filmskapande på bred front, och ser fram mot många kreativa samarbeten och fina produktioner, som våra ambitiösa ungdomar kommer att skapa.


Markeringen på kartan visar var Stillerska filmgymnasiet ligger, i Dalénumområdet på Lidingö.

- Vi har ett hus som verkligen sjuder av kreativitet och filmskapande på bred front, säger Stillerskas rektor Anette Lorenzen.

- Vi har ett hus som verkligen sjuder av kreativitet och filmskapande på bred front, säger Stillerskas rektor Anette Lorenzen.

Dela Nu även skådespelarutbildning på Stillerska filmgymnasiet

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google