Väder Lidingö

Lidingö onsdag 16 januari 2019 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Karin Wallgren 11 jan 07:32 om Lidingösidan 2004 - 2018

26 åkte fort och fast

fredag 26 januari 2018 10:11

SJU BLEV AV MED "LAPPEN" DIREKT. Igår eftermiddag genomförde polisen hastighetskontroller på Södra Kungsvägen och påfarten från Elfvik, det s.k. Elfvikskopplet. 26 bilförare körde för fort, sju av dem så fort att deras körkort omhändertogs på plats. 11 övriga ordningsböter utfärdades för olika slags andra trafikförseelser.

Det var polisaspiranterna med handledare som ånyo var på plats. Aspiranterna utförde måndags fordons- och förarkontroller på Lidingöbron i riktning mot Lidingö, se Lidingösidan 22 januari. Gårdagens hastighetskontroll gällde trafiken på väg från Lidingö, mot Stockholm.

- Trafikkontroller har många positiva effekter. Dels är det en viktigt del av aspiranternas praktik, dels är höga hastigheter på bland annat Södra Kungsvägen något som vi ofta får uppgifter om i medborgardialoger på Lidingö, säger Lidingös kommunpolis Fredrik Wallén.

- Sedan är trafikkontroller också en del av både det ingripande och det förebyggande arbetet mot brottslighet överhuvudtaget. Inte minst bilburna tjuvar undviker miljöer där de tror de kan fastna i polisens kontroller.

Dela 26 åkte fort och fast

Kommentarer

Per Söderäng 2018-01-27 10:10

Håller med, Ropstenkopplet har jag hört talas om
men inte Elfvikskopplet. Långsökt namn med tanke på att Elfviksvögen redan slutar vi tunen i Rudboda

Marianne Alin 2018-01-26 10:35

Undrar var det s k Elfvikskopplet ligger. Har aldrig hört uttrycket tidigare.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Annonser från Google