Väder Lidingö

Lidingö lördag 24 juni 2017 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Patrik A Edgren 23 jun 21:34 om En epok går i graven. Idag kom LT:s sista nummer

Sju inbrott på nio dagar

fredag 5 maj 2017 23:05

DNA-SPÅR SÄKRADE. Polisens veckostatistik är just denna vecka utvidgad till nio dagar. Mellan 26 april och fjärde maj inträffade sju inbrott i villor och radhus på Lidingö.

Polisens sammanställning:
Onsdag den 26 april mellan kl. 12.30 och 14.00. Inbrott i villa på Västerkroken. Gärningsmannen tog sig upp till en balkong på fastighetens övervåning och vidare in i huset genom att krossa en fönsterruta på balkongdörren, och öppna den med vredet på insidan.

Fredag den 28 april mellan kl. 08.00 och 13.45. Inbrott i villa på Bergsvägen. Gärningsmannen tog sig in igenom att sparka/trycka in fastighetens altandörr.

Tisdag den 2 maj mellan kl. 09.00 och 20.15. Inbrott i villa på Södra Kungsvägen. Gärningsmannen tog sig in via dörren till en "yttertrappa" till fastighetens övervåning, genom att krossa en ruta vid dörren och öppna den från insidan.

Tisdag den 2 maj mellan kl. 07.30 och 15.45. Inbrott i radhus på Hagtornstunet. Gärningsmännen tog sig in via att bryta upp husets ytterdörr.

Onsdag den 3 maj mellan kl. 09.00 och 14.00. Inbrott i villa på Tjädervägen. Gärningsmannen tog sig in genom att bryta upp en altandörr. I den här fastigheten fanns inbrottslarm, där den boende fick information om att det utlösts via telefon, och i sin tur kontaktade polisen som ryckte ut till adressen. Inga gärningsmän kvar på platsen när polisen kom till platsen. De initiala uppgifterna talar för att gärningsmännen avvikit när larmet utlösts.

Torsdag 4 maj kl. 08.55 och 10.30. Inbrott i villa på Albavägen. Gärningsmannen tog sig upp till en balkong på fastighetens övervåning och vidare in i huset genom att krossa en fönsterruta på balkongdörren, och öppna den med vredet från insidan.

Torsdag 4 maj cirka kl. 11.30. Inbrott i villa på Norrstigen. Gärningsmannen tog sig upp till en balkong på fastighetens övervåning och vidare in i huset genom att krossa en fönsterruta på balkongdörren, och öppna den med vredet från insidan. Detta inbrott upptäcktes medan det pågick av en boende i villan som kom hem. En gärningsman sågs när han flydde från brottsplatsen. Polis larmades till platsen och spanande efter gärningsmannen i området. Denne hade dock hunnit försvinna.

Kommunpolis Fredrik Walléns kommentar:
På Lidingö är det troligen i huvudsak en enskild gärningsman som tar sig in genom generellt mycket lätt uppbrytbara ingångsvägar. Men om det verkar enklast/mest dolt kan ta sig upp till balkongerna på villafastigheters övervåningar och utnyttja att det är lättare att ta sig in via balkongdörrar där.

Positivt är att de tekniska undersökningarna efter respektive bostadsinbrott den aktuella 9-dagarsperioden generellt i samtliga fall inneburit att spår, inte minst DNA-spår, kunnat säkras. Så när misstänkta grips bör det finnas möjligheter att knyta dem till flera olika brott. Generellt har också de drabbades godsbeskrivningar av vad som stulits varit utförliga.

Dela Sju inbrott på nio dagar

Kommentarer

Mikael Olofsson 2017-05-07 09:50

Såkallade "medborgarlöften" ersätter uppenbarligen inte gammalt hederligt polisarbete. Så förvånande...

Om domstolarna såg till att låsa in förbrytarna (särskilt återfallsförbrytare) och inte envisas med minimistraff så skulle samhället skonas från deras aktiviteter under längre perioder och kostnaden för samhället i längden torde således bli lägre. Flummet om "återanpassning till samhället" kan vi nog anses bevisat att det inte fungerar.

Anders Bergstedt 2017-05-06 07:23

Nu måste polisen visa resultat! Det finns tydligen spår och DNA på många brottsplatser men vad jag vet var det senast efter inbrott 7 december som det blev träff- och då på vår värsta återfallsförbrytare. Visserligen har polisen enligt rapporteringen träffat på tjuvar och tjuvgods men bara någon enstaka har blivit häktad.

Intresset från kommunalråden är noll och min motivation för att följa upp brotten är i det närmaste slut. Därför uppmanar jag Fredrik att på Lidingösidan redovisar de som häktas och domar för brott på Lidingö.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google