Väder Lidingö

Lidingö torsdag 13 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Anders Hedberg fixar skridskobana i Sticklinge

onsdag 12 december 2007 15:39

Anders Hedberg
Anders Hedberg, en av Sveriges mest kända ishockeyspelare, sponsrar en nya skridskobana i Sticklinge.

När det f.d. ishockeyproffset och NHL-spelaren Anders Hedberg i våras läste om Lidingös satsning på hälsa och spontanidrott började han fundera på om inte en skridskobana skulle behövas i Sticklinge, en bana som var öppen för alla, inga bokningstider, bara för barn och föräldrar att komma till och åka.

Därmed var pucken i rullning. Han tog kontakt med Kultur- och fritidsförvaltningen och nu har diskussioner lett till något mycket konkret: En isbana är på plats vid fritidsgården, isen spolas just nu och till helgen räknar man med att kunna ta de första skären.

Anders Hedberg
Arbetet med isen pågår. Till helgen hoppas Anders Hedberg att banan öppnas.

Anders Hedberg sponsrar hela banan, som kommmer från Kanada, helt ur egen ficka. Drift och skötsel står Kultur- och fritid för, men man hoppas i framtiden hitta frivilliga som står för det praktiska vardagsarbetet, att spola och skrapa den 21 × 14 meter stora banan. Det kan vara föräldrar eller någon organisation eller…

Kultur- och fritid har slutit avtal med Anders Hedberg om att driva banan under 2008 och 2009. Kommunen står för el och kyla. När säsongen är över, efter sportlovet, tar man hand om den ihoprullningsbara banan för att sedan i december 2008 åter lägga ut den.

- Det är viktigt att ungdomar kommer ut och får röra på sig, säger Anders Hedberg, samtidigt som han bättrar på isen med lite snö innan han börjar spola isen. Samntidigt ringer telefonen. Ett kommunalråd i en storstockholmskommun har läst i dagens tidning att Hedberg sponsrat banan och nu vill även denna kommun ha kontakt med Hedberg. Men Anders Hedberg har bott på Lidingö i nästan 20 år.

Anders Hedberg

- Det var kommunens hälsoprofil som fick mig att börja tänka i de här banorna. Och när klimatet ändras blir det allt svårare att hitta något ställe dit man bara kan gå om man känner för att åka skridskor. Därför är denna “spontanisbana” något som behövs på vintern.

Anders Hedberg och hans son Johan har arbetat hårt för att få allt i ordning. Invigning av banan blir det nästa vecka, datum är fortfarande oklart. Men redan nu till helgen räknar man med att öppna. Elbelysning finns mellan klockan 15 och 22.

Anders Hedberg
Anders Bergström och Kalle Eriksson från Kultur- och fritidsförvaltningen har varit involverade i arbetet med den nya skridskobanan sedan i somras.

Dela Anders Hedberg fixar skridskobana i Sticklinge

Kommentarer

Tommy Brännefors 2018-11-10 02:55

Bra initiativ från en helyllekille!

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google