Väder Lidingö

Lidingö söndag 18 augusti 2019 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Jacob Truedson Demitz 11 jul 21:05 om Marianne Bernadottes modekreationer visas. Kronprinsessan invigde

Brottsofferjouren på Lidingö

onsdag 31 januari 2018 21:43

GER STÖD TILL DRABBADE. Idag kom en representant för Brottsofferjouren till Lidingö polishus för att svara på frågor från lidingöbor som drabbats av brott och från dem som ville veta mer om verksamheten. Normalt finns jouren på ett kontor nära Odenplan i Stockholm, och dit har också en del lidingöbor tagit sig under åren. Men flera av de äldre som ringt vill helst inte åka så långt och därför kom idag Brottsofferjouren till Lidingö, under tre timmar. Även nästa onsdag, mellan klockan 13 och 16, finns jouren på Lidingös polishus. Hur fortsättningen blir är fortfarande oklart.

Maria Markström från Brottsofferjouren fanns på plats i Lidingö polishus. Kommunpolisen Fredrik Wallén var också där.Maria Markström från Brottsofferjouren fanns på plats i Lidingö polishus. Kommunpolisen Fredrik Wallén var också där.

Brottsofferjourens stora uppgift är att ge stöd till alla som har utsatts för brott och man kan ge stöd på över 20 olika språk. Man behöver inte ha polisanmält brottet för att få stöd. Hos Brottsofferjouren kan man få gratis samtalsstöd, råd och vägledning, information om polisanmälan, förhör och rättegång och hjälp att söka ersättning. Stödet är gratis.

Brottsofferjourernas nationella telefonnummer är 0200 - 21 20 19 har normalt har man öppet måndag och onsdag kl. 9.00-17.00, tisdag och torsdag kl. 9.00-19.00, fredag kl. 9.00-16.00. Stängt på helger.

Dela Brottsofferjouren på Lidingö

Kommentarer

Björn Hellerstedt 2018-02-04 10:28

Som jag skrev på ett år sedan. Polisens nya strategi är att trösta brottsoffer istället för att försöka bekämpa brott. Allt för att försöka hålla allmänheten lugn men det kommer inte funka i längden. Hoppas nya polischefen gör omorganisation och öppnar dom små polishusen och bemannar dom dygnet runt. Finns ingen annan vettig lösning som utvecklingen ser ut nu.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google