Väder Lidingö

Lidingö torsdag 13 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Ersättningsbussarna slås samman och blir en linje

tisdag 27 augusti 2013 13:44

Söndag den 29 september sker en större omläggning av ersättningstrafiken för Lidingöbanan. Som Lidingösidan kunde meddela redan den 23 augusti kommer buss 21L att vända vid Lerbovägen från måndag den 2 september, men om en månad görs den stora förändringen av ersättningstrafiken.

SL börjar då köra med en huvudlinje som ska trafikera hela Lidingöbanans sträckning. I rusningstrafik kommer man också sätta in snabbussar i respektive riktning. Det betyder att resenärer som bor längre ut, i t.ex. Käppala och Gåshaga, kommer få kortare restid. Med den nya huvudlinjen blir det i fortsättningen möjligt med lokala resor längs hela Lidingöbanan, något som många önskat hela tiden. Vad den nya huvudlinjen ska heta är inte klart, men “21” är väl ett bra tips.

Dela Ersättningsbussarna slås samman och blir en linje

Kommentarer

Camilla Sandell 2013-11-12 13:56

Den nya lösningen för ersättningsbussarna fungerar inte alls för mig och många andra som pendlar till Lidingö. Överfulla bussar där folk vid upprepade tillfällen ramlat omkull. Ibland kommer inte alla med på bussen från Ropsten på morgnarna. Jättebra med snabbussarna, men tydligen är de bara för de som bor på Lidingö inte för oss som pendlar till och arbetar på Lidingö. Den första lösningen som var fungerade bra, därför har ingen av oss pendlare klagat. Nu är situationen nära kaos. Katastrof att låta snabbussarna bara gå i ena riktningen. Det är väldigt retsamt att se tomma bussar passera och sedan tvingas vänta in 21an som är överfull.

Thomas Bengtsson (MP) 2013-09-04 16:02

Tack för gemensamma ansträngningar, såväl Paul (M) och Göran (FP) som alla ni som har hört av er till SL.

Jag har också meddelat våra synpunkter till våra representanter i landstingets trafiknämnd. Miljöpartiet är i opposition, både på Lidingö och i landstinget, men många frågor är gemensamma utmaningar. Det är uppmuntrande att konstruktivt samarbete ger resultat. Nu får vi bara hoppas att SL:s trafikplanerare har förberett sig bättre, så att lösningarna kommer till stånd och blir bra, både för sträckan på Lidingö och vid byten i Ropsten.

Anders 2013-09-03 23:49

Göran: Tack för att du lyft frågan om situationen i Ropsten till trafikförvaltningen. Påpekade du också trafikfarorna på några av de “tillfälliga” (närmasta 18 månaderna) stationerna exv. Högberga mot stan, eller är ansvaret för säkerheten på dessa, och därmed ansvaret för kommande ytterligare olyckor kommunens?

Göran Tegnér, V Ordf. (FP) i Tekn. Nämnden 2013-09-03 22:02

Trafikförvaltningen i landstinget (f.d. SL) har äntligen lyssnat på vår kritik om problemet vid Larsberg med ersättningsbussarna. Ett problem som har framförts av oss politiker, av stadens tjänstemän och av allmänheten / resenärerna. Jag åker själv ersättningsbuss 21X och 21 och hela vägen fungerar den bussresan riktigt bra, fram till Ropsten. Det är två olika bussoperatörer, Keolis (som kör de vanliga Lidingöbussarna) och Arriva (som kör ersättningsbussarna). Dessa båda parter verkar inte kunna komma överens. Jag har därför kontaktat folkpartiets representant i Trafikförvaltningens styrelse och bett denne att se till att frågan löses skyndsamt.

Ingela Danielsson 2013-09-03 19:53

Och det hände idag igen. Att en 21-buss stannade och släppte av passagerarna före rondellen. Kaos. För framför allt bilisterna. Men också för bussarna som var på väg in till bussområdet och som blev stående vid övergångsstället för att släppa fram passagerarna från 21-bussen… :( Släpp in 21-bussarna i bussområdet. Man undrar ju vem det är som tänkt så himla fel – och vad har inte hela debaclet kostat?

Anders 2013-09-03 12:27

Tyvärr är det inte bara vid Ropsten det kommer att ske olyckor. Inom kort kommer fler olyckor att inträffa vid 21x hållplats vid Högberga in mot stan. Där finns ingen trottoar och bilar som kommer i hög fart runt den skymda kurvan från Brevik hinner inte bromsa alt. Struntar i att sakta ner. Är de kommande dödsfallen Kommunens eller SLs ansvar?

EB 2013-09-02 11:32

Blev mycket förvånad häromdagen när SL bussen (21X) stannade i bilkön utanför avsläppsfickan före rondellen och släppte av passagerarna. Kaoset ner mot ropsten tilltar ju för varje stopp på detta sättet och de bilar som stannat till i fickan för privatavsläpp fastnar ju innanför bussen. Fattar inte hur man planerat Ropsten för tillökningen – kan man inte ordna fram fler platser i bussområdet?? I så fall tar jag bilen den vägen nästa gång..

Paul Lewis 2013-08-30 10:55

Ropsten är kaotisk !!! bussar kan inte parkera vid avstigningen bilister respekterar inte STOP FÖRBJUD LINJE ,TOTAL KAOS stressade trafikanter stressade bussförare,skyltar i ersättnings bussar funkar inte, trafikanter klagar på bussförarna ,bussförarna blir stressad !!!Snart händer det en olycka där !!!! BRA PLANERING !!!!MYCKET INTELLIGENT!!

Ingela Danielsson 2013-08-28 22:20

Ja, bra att ni tryckte på Paul! Och tack Lidingösidan för bevakning!

Paul Lindquist 2013-08-28 15:12

Det gläder mig att våra påtryckningar har haft effekt. Förhoppningsvis blir det nu en bra lösning för alla som reser med ersättningstrafiken.

Nu återstår att få en bättre lösning vid Ropsten, för där är situationen allt annat än bra. Jag kommer för min del att ligga på SL i den frågan så gott det går.

Ingela Danielsson 2013-08-27 22:57

Jaa! Så bra! Nu kan vi tacka SL :) Nu återstår bara problemet med att släppa av passagerarna utanför bussområdet, inte minst för att göra livet lite lättare för bilisterna som har det nog så besvärligt i alla fall.

Margareta Rahme 2013-08-27 21:30

Äntligen har SL annamat det många Lidingöbor har klagat på. Äntligen tar SL sitt ansvar att göra livet drägligare för Lidingöbor under kommande 1,5 år. Hoppas verkligen att detta blir till det bättre för oss här på ön.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google