Väder Lidingö

Lidingö torsdag 28 maj 2020 v. 22

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

FN:s ledarskapsprogram för unga hålls på Bosön

lördag 29 juni 2013 00:13

Mästarvillan på Bosön får säkert besök av deltagarna i FN:s ungdomsprogram.

Mästarvillan på Bosön får säkert besök av deltagarna i FN:s ungdomsprogram.

Mellan den 25 juni och 6 juli håller FN:s organ för fred och utveckling genom sport, United Nations Office Sport for Development and Peace’s (UNOSDP) sitt ledarskapsprogram för unga på Bosön. Hit har ungdomar mellan 18 och 25 år kommit från olika delar av världen, för att träna på att bli bättre idrottsledare och förebilder i sina hemländer.

Det är tredje gången som ungdomsprogrammet genomförs. Tidigare har det hållits i Qatar och Schweiz. Deltagarna kommer från olika delar av världen: Zambia, Pakistan, Ghana, Uganda, Sydafrika, Tanzania, Rwanda, Bosnien, Lesotho, Zimbabwe, Etiopien, Kamerun, Barbados, Kenya och Palestina. På Bosön möts nu olika kulturer och erfarenheter.

Cruyff Institute är värd för arrangemanget. Dessutom medverkar Fryshuset och en rad idrottsorganisationer inom bl.a. judo, tennis, fotboll, bordtennis och boxning. Evenemanget stöds av Stockholms Stad, Djurgården Fotboll, 361 Degree Sport Clothing, organisationen Right to Play och Bosön.

– Vi är både stolta och glada att UNOSDP valt Bosön för sitt ungdomsläger, detta är en inspirationskälla för alla som arbetar och besöker Bosön, säger Jenny Dingertz, hotelldirektör på Bosön och Anders Lundvall, Bosöns anläggningschef, i ett pressmeddelande.

Dela FN:s ledarskapsprogram för unga hålls på Bosön

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google