Väder Lidingö

Lidingö torsdag 13 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Här skapas en mötesplats för unga HBTQ-personer

tisdag 16 april 2013 10:26

Här skapas en mötesplats för unga HBTQ-personer

Som en av de första kommunerna i Stockholmsområdet startar fritidsgårdarna på Lidingö en mötesplats för unga HBTQ-personer. Målet är att det ska vara en fördomsfri, öppen och trygg plats för unga i åldern 13-25 år, skriver staden i ett pressmeddelande.

Pressmeddelandet:

– Många unga HBTQ-personer upplever att det inte finns någon plats där de bara kan vara, utan att sticka ut. Ungdomsstyrelsens rapport “Hon Hen Han” visar också att många utsätts för diskriminering, hot och våld. Vi vill ge dessa ungdomar en fördomsfri mötesplats dit de kan komma och bara vara sig själva. Hit ska även syskon, vänner och den som är nyfiken på att lära sig mer om HBTQ-frågor känna sig välkommen, säger Ursula Diaz Diaz, fritidsledare, Källängsgården.

Projektet är ett samarbete mellan alla fritidsgårdar på Lidingö, men själva verksamheten kommer att äga rum i fritidsgården Allhusets lokaler i Gångsätra, en kväll i veckan. IRIS, som betyder regnbåge, är namnet på den nya mötesplatsen som invigs måndagen den 22 april, 18.00-20.00, Allhusets lokaler, Hus E, Gångsätra gymnasium. Det blir workshops, rundvisning, information om verksamheten, liveband och fika.

– Tanken är framförallt att man ska kunna komma hit och bara ”hänga” och umgås med andra. Vi kommer också att erbjuda olika aktiviteter som att laga mat, se på film, möjlighet till eget skapande, föreläsningar med mera. Ett mål är att gå med i Pride-tåget tillsammans med ungdomar från andra HBTQ-verksamheter i landet, berättar Ursula Diaz Diaz, kontaktperson IRIS, telefon 0735-95 88 22.

Dela Här skapas en mötesplats för unga HBTQ-personer

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google