Väder Lidingö

Lidingö söndag 16 december 2018 v. 50

Senaste kommentaren - Se fler

Isa Arbin 16 dec 12:17 om Debatt: Vad sysslar Lidingös sex heltidspolitiker med?

I morgon byter bussar och Lidingöbanan tidtabell

lördag 9 december 2017 00:01

DAGS FÖR NY TIDTABELL. Söndag den 10 december byter SL tidtabeller för bussar, tunnelbanan, pendelbåtslinjer och Lidingöbanan. Samtidigt börjar stombusslinje 6 rulla mellan Ropsten och Karolinska institutet. Den ersätter linje 73 och kommer ha en betydligt tätare tidtabell. Lidingöbanans trafik under lördags- och söndagskvällar förstärks med en extra avgång. De nya tidtabellerna gäller till midsommar. För båtlinje 80, Sjövägen, till 25 mars.

– Stombusslinje 6 knyter ihop Norra Djurgårdsstaden och Hagastaden som är två områden som växer kraftigt. Den har kunnat bli möjlig genom ett samarbete mellan SL och Stockholms stad kring linjesträckning och busskörfält, säger Fredrik Cavalli-Björkman, chef för SL:s trafikavdelning.

En stombusslinje har hög turtäthet, stor passagerarkapacitet, längre avstånd mellan hållplatserna, är prioriterad i trafiken och har eget busskörfält. Varför den nya linjen inte får nummer 5 beror på att det numret redan är planerat att i framtiden ersätta buss 50, som går mellan Hornsberg och Stora Lappkärrsberget.

Förutom en extra tur under helgkvällar på Lidingöbanan får Lidingö inga förstärkningar vad gäller bussturer. Önskemålet om bättre tvärförbindelse på ön är fortfarande ett önskemål, liksom en direktbuss till Danderyds sjukhus, genom Norra länken. Något för öns politiska partier att tala sig varma för i valrörelsen?

Dela I morgon byter bussar och Lidingöbanan tidtabell

Kommentarer

Karin Wallgren 2017-12-09 09:15

Intressant läsning att SL inför en ny tidtabell i morgon. Kan kanske också vara av intresse för en och annan att SL höjer sina biljettpriser med 3,3% den 9 januari nästa år. Det gäller alla typer av biljetter. Men den som vill kan passa på att köpa sin periodbiljett innan den 9 januari till nuvarande pris. Mer aktuellt på SL:s hemsida, bl.a. om sms-köp.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Annonser från Google