Väder Lidingö

Lidingö lördag 24 juni 2017 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Patrik A Edgren 23 jun 21:34 om En epok går i graven. Idag kom LT:s sista nummer

Ingen vill nattvandra

söndag 29 april 2012 00:01

I morgon är det Valborgsmässoafton och Lidingös väderutsikter för kvällen är bra. Det kan betyda lite mer liv och rörelse. Därför kommer nattvandrarna på Lidingö att befinna sig där de unga finns under kvällen, trots att det är en måndagskväll. Normalt går föräldrar till öns skolelever runt på fredagskvällarna, men de senaste fyra gångerna har ingen enda kommit till Källängsgården, där nattvandringen startar.

– Det är synd att ingen vill komma, säger Paula Jagric, som är Lidingö stads kontaktperson för nattvandrarna. Det händer en hel del på fredagskvällarna, både nya “tags” som målas på hus och busskurar som slås sönder. Även det nya hyrcykelstället i Baggeby har redan drabbats av förstörelse.

– Går man runt en fredagskväll har man chansen att träffa både roliga ungdomar och andra trevliga föräldrar.

På Lidingö finns Lidingö nattvandrarförening, som samordnar verksamheten och gör upp scheman. Tanken är att föräldrar till barn i öns olika skolor nattvandrar en eller två gånger per termin. Antingen går man, cyklar eller åker bil. Nattvandrarna ska finnas till hands, lyssna och hjälpa till att larma om det skulle behövas, men inte vara poliser eller socialsekreterare. Man börjar klockan 21 och får då utrustning (bl.a. den röda jackan) och aktuell information från fritidsledarna. Sedan håller man på fram till ungefär 02.00.

Kontaktperson för nattvandrarföreningen är Bella Pihlblad, e-post: lidingo@nattvandring.nu
Mer information finns på denna länk.

Dela Ingen vill nattvandra

Kommentarer

Jonas Lundgren (v) 2012-04-29 15:13

Har ungefär samma inställning som Tore här. Jag tror dock att kommunen måste inse att frivilligarbete inte alltid är lösningen. Heder åt alla nattvandrande föräldrar som alltid ställt- och ställer upp! Men kanske behövs mer än pins eller diplom för att offra kvällar/nätter ute på stan, vara kontaktperson år ensamkommande flyktingbarn eller vara gode man åt någon? Vad sägs om att sluta bygga allt på människors idealitet och istället börja visa i reda pengar att arbetet uppskattas? Det är inte alltid den självklara lösningen att göra så heller, men om man är övertygad (som undertecknad) om att nattvandring behövs och är viktigt för ungas (och för den delen äldres) välbefinnande på Lidingö så kanske man måste hitta nya metoder som Tore skriver och då kanske en mindre ersättning inte är någon dum idé.

Vi måste vara rädda om våra nattvandrare och andra som ställer upp för kommunen!

Tore Kullgren 2012-04-29 01:11

Kommunen kanske får utveckla nya metoder för att uppmuntra nattvandrare, gode män och andra som ställer upp för kommunen.

En idé är att dela ut diplom, pins eller andra enkla förtjänsttecken till de lidingöbor som lägger ner tid i kommunens tjänst, eller hederslistor i kommunbladet för dem som gjort särskilt stora insatser.

Andra idéer?

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google