Väder Lidingö

Lidingö tisdag 25 juni 2019 v. 26

Senaste kommentaren - Se fler

G.U. Verbeek 4 maj 19:15 om Nära naturen på Millesgården i sommar

Lidingö samlar in pengar till Musikhjälpen

lördag 2 december 2017 12:12

PÅ JULMARKNADEN. Den 11-17 december är det dags för den tionde upplagan av Musikhjälpen. Under en sex dagar lång direktsändningen (144 timmar!) i P3 och i SVT/SVT Play, från en glasbur på Rådhustorget i Umeå, samlas pengar in för att uppmärksamma en undangömd humanitär katastrof. Musikhjälpens tema i år är: Barn är inte till salu.

Totalt räknar man med att över 300 000 olika insamlingsengagemang kommer äga rum i hela landet. En del av arrangemangen ordnas på Lidingö och det är Lidingös sju fritidsgårdar som håller i det hela. Ett gäng med fritidsledare och ungdomar ordnar loppisar, discon, uppträdanden, spelturnering, plus en särskild "julmys"-dag för dem som normalt besöker fritidsgårdarna och deras föräldrar. Dessutom deltar alla i Lidingös stora julevent i Centrum och Hästskojarparken den 9:e december.

- Där kommer vi bland annat sälja armband och pins, auktionera ut musikprylar, sända i en livepodd, informera om Musikhjälpen och så kommer våra ungdomar uppträda vid bibliotekstrappan med dans och spela en "Musikhjälpenlåt" som de själva har skrivit. Det säger Line Welin, som är fritidsledare på Sticklingegården.

- I december under den veckan som Musikhjälpen sänds kommer vi även åka upp till Umeå för att överlämna pengarna och berätta om vårt arbete. Det är redan klart att vi kommer få gå in i buren under lördagen för att framföra vår egenskrivna låt med en danskoreografi som våra dansare har skapat, säger Line.

Projektledare för Lidingös insamling är Ursula Diaz Diaz och Isabell Johansson. I projektgruppen ingår Samuel Larsson, Hanna Lindqvist, Ola Hansson, Annika Christensson och Line Welin.

Läs mer om Musikhjälpen på denna länk.

Dela Lidingö samlar in pengar till Musikhjälpen

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google