Väder Lidingö

Lidingö fredag 23 juni 2017 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Gerard De Bourbon 22 jun 20:25 om Båt körde upp på land

Lidingö Tidning läggs ned vid midsommar

tisdag 16 maj 2017 19:30

107 ÅR. Lidingö Tidning, grundad 1910, läggs ned till midsommar. Det meddelade idag tidningsledningen för Mitt i, som äger också äger LT. Sista numret kommer ut på midsommarafton, den 23 juni. Det är oklart vad som händer med de fyra anställda, varav två är journalister, som idag arbetar på tidningen.

"Tidningshuset" på Lejonvägen i vilket Lidingö Tidning suttit i många år."Tidningshuset" på Lejonvägen i vilket Lidingö Tidning suttit i många år.

Maria Croon, som är VD för Lokaltidningen Mitt i, informerar Medievärlden om bakgrunden om anledningen till nedläggningen:

– Det enkla svaret är att den går med förlust och har gjort det ett tag. Den förlusten ser också ut att öka ytterligare och därför har vi tyvärr varit tvungna att fatta det här beslutet. När både upplaga och räckvidd sjunker följer dessvärre annonsintäkterna med.

Upplagan var vid årsskiftet 3 800 exemplar per vecka enligt TS-siffrorna. Men sedan dess har antalet prenumeranter sjunkit till under 3 000. Lidingö Tidning är den enda prenumererade lokaltidningen i stockholmsområdet. Lidingö Tidning har ingått i Lokaltidningen Mitt i Stockholm AB sedan 2010.

I samband med nedläggningen kommer nu gratistidningen Mitt i Lidingö att förstärkas.

Anna Körnung, chefredaktör för Lokaltidningen Mitt i, säger i ett pressmeddelande:
"Vi tar med oss den goda och nära journalistiken från Lidingö Tidning för att fortsätta vara lidingöbornas lokaltidning, men väljer nu att satsa all vår kraft på en tidning.”

"Prenumeranterna kommer att få tillbaka pengar motsvarande den tid som återstår av deras prenumerationer", säger Anna Körnung till tidningen Mitt i Lidingö.

Den 17 oktober 2006 kom första numret av Mitt i Lidingö ut. Då ingick de båda tidningarna i olika koncerner. 2010 fanns båda inom samma bolag - och nu är det bara en kvar. ArkivbildDen 17 oktober 2006 kom första numret av Mitt i Lidingö ut. Då ingick de båda tidningarna i olika koncerner. 2010 fanns båda inom samma bolag - och nu är det bara en kvar. Arkivbild

Dela Lidingö Tidning läggs ned vid midsommar

Kommentarer

Göran Geson, f.d. marknadschef på LT 2017-05-18 09:37

Det är med sorg i hjärtat jag konstaterar att ytterligare en tidningsröst kommer att tystna. Och den här gången är det en tidning som jag har så många fina minnen från. Sååå sorgligt! Lidingö Tidning var en gång något som lidingöborna såg fram emot att få i sin brevlåda. Upplagan var stor och LT bidrog också till att många evenemang på ön blomstrade.
LT bidrog med en lokal-lokal journalistik som då var en av de bästa i landet. Många duktiga medarbetare jobbade hårt för att leverera en bra lokaltidning till sina läsare.
På den tiden ägdes LT av Centertidningar, men när dom sedan sålde till Promedia och sedermera till Mitti, så gick det bara sämre och sämre. Över våra huvuden fattades det ödesdigra beslutet om försäljning. Och idag ser vi resultatet.
Ett stort tack till de medarbetare på LT som då gjorde både min och läsarnas vardag till en "fest"!

Britt-Marie Eriksson 2017-05-17 20:19

Jättetråkigt. Kommer att sakna tidningen. Får man tillbaka det man betalat för prenumerationen?

Susann Thorngren 2017-05-17 14:03

Sorgligt, och allvarligt. Under många år var LT den tidning som granskade makten på ön. Där fördes debatten och där bevakades stort som smått. Ibland till både tjänstemäns och politikers irritation. Men alltid till gagn för demokratin. Tyvärr insåg inte de ägare som tog över tidningen för ett antal år sedan att Lidingöborna är krävande läsare och därför satsade man inte på tidningen. Och då sviker prenumeranterna och annonsörerna. När en tidning förlorar sin själ förlorar den också läsare. Tack till mina gamla kollegor och arbetskamrater för att ni försökte hålla LT-fanan högt under de sista åren!

johan ekhult 2017-05-17 13:49

Tycker detta är riktigt bra och välkomnat, ligger helt rätt i tiden. Förbjud alla papperstidningar och böcker för den delen för att spara på miljön! Allt slängs ju bara och folk läser på plattor eller i telefonen. Dessutom ligger det jämnt slängt längs vägar m.m.

Amelie Tarschys Ingre 2017-05-17 07:01

Det var tråkigt att höra, en epok som går i graven.

Birgitta Olsen 2017-05-16 21:44

Trist. Läste Lidingö Nyheter när det begav sig. Sedan Lidingö tidning efter sammanslagningen. Efter nyår så märktes det att Mitt i inte var intresserad att fortsätta med Lidingö tidning. Friställning av personal, borttag efter frågan på sistasidan samt färre sidor o de fylldes mest med TV som ingen läser.

Henrik Åkermark 2017-05-16 21:10

Visst är det tråkigt, men det är en naturlig utveckling. Tror att vår familj är ganska lika andra familjer på ön. För 10-15 år sedan hade vi dels en rikstidning, dels Lidingö Tidning och utöver det en "ekonomitidning". Idag har vi ingen prenumeration. Däremot läser vi samma tidningar och ytterligare andra tidningar på nätet.
Och inte minst läser jag Lidingösidan varje dag. Den är en fantastisk tillgång för oss på ön och man kan bara hoppas att många fler tar vara på den möjlighet den utgör.
Stort tack Jan att Lidingösidan lever vidare!

Jonas Sjögreen 2017-05-16 21:06

Sorgligt. Men jag får det till 107 år..

Jonas Sjögren har helt rätt. Därför är det nu ändrat till det rätta antalet år, även det imponerande.
Jan Sjöberg

Åke Andersson 2017-05-16 20:38

Sorgligt sorgligt, en utmärkt och trevlig lokal-tidning, Mitt i har hittills inte levererat den känslan

Ewa Östberg Ståhl 2017-05-16 20:38

Så tråkigt. En era som går i graven. Hur blir det nu? Har betalat för årsprenumeration. Kommer ni skicka Mitt i till Gotland där vi bor? Dåligt att vi inte blivit meddelade!

Kerstin Anbratt 2017-05-16 20:06

Känns lite vemodigt efter alla dessa. år.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google