Väder Lidingö

Lidingö fredag 24 januari 2020 v. 04

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Lidingöhem köper fastigheter av Blomsterfonden

söndag 23 december 2007 00:53

Lidingöhem
Lidingöhem köper bostadsfastigheterna Gammelmoran 1 och 2 av Blomsterfonden Lidingö, enligt ett pressmeddelande. Köpet innebär ett tillskott av 37 lägenheter. Fastigheterna, som ligger vid Dannemansvägen i Hersby, är välskötta och belägna nära centrum och allmänna kommunikationer.

- Det är glädjande att vi har fått tillfälle att förvärva dessa fastigheter. Byggnadernas karaktär och läge gör dem mycket lämpliga för Lidingöhems ändamål. De blir ett värdefullt tillskott till bolagets lägenhetsbestånd, säger Björn Samuelson, styrelseordförande i Lidingöhem.

Fastigheterna är byggda 1954 och består av tre tvåplansbyggnader om 2065 kvadratmeter bostadsyta. Av de 37 lägenheterna är merparten ettor och tvåor. I enlighet med Blomsterfonden Lidingös stadgar är flertalet av de nuvarande hyresgästerna äldre personer.

- Köpet av Gammelmoran 1 och 2 är ett viktigt steg i att tillföra lägenheter till bolaget efter flera års försäljningar av fastigheter till de boende, säger Suzanne Liljegren, vice ordförande i Lidingöhem.

Affären ska även godkännas av kommunfullmäktige.

Dela Lidingöhem köper fastigheter av Blomsterfonden

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google