Väder Lidingö

Lidingö torsdag 2 april 2020 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Lidingöloppet exporteras österut

torsdag 24 januari 2008 23:25

Lidingöloppet på export 1 Borgmästare Cui Jie från staden Changchun, Lidingöloppets ordförande Tom Anderzén (t.h.) och eventföretaget Nordic Ways vd Gåvert Wååg skakar hand efter undertecknandet av överenskommelsen.

I onsdags blev det klart att Lidingös nästa exportartikel till Kina är Lidingöloppet. Borgmästare Cui Jie från staden Changchun, Lidingöloppets ordförande Tom Anderzén och eventföretaget Nordic Ways vd Gåvert Wååg skrev så pennorna glödde.

Lidingöloppet på export 1 Borgmästare Cui Jie från staden Changchun, Lidingöloppets ordförande Tom Anderzén (t.h.) och eventföretaget Nordic Ways vd Gåvert Wååg skakar hand efter undertecknandet av överenskommelsen.

I onsdags blev det klart att Lidingös nästa exportartikel till Kina är Lidingöloppet. Borgmästare Cui Jie från staden Changchun, Lidingöloppets ordförande Tom Anderzén och eventföretaget Nordic Ways vd Gåvert Wååg skrev så pennorna glödde när ett ”letter of intent” undertecknades i kommunstyrelsens sammanträdesrum i Lidingö stadshus. Den kinesiske sverigeambassadören Lu Fengding, Lidingöloppets generalsekreterare Jan-Erik Österström och kommunalrådet Paul Lindquist, tillsammans med en delegation från Changchun, var också närvarande.

Lidingöloppet på export 2 De skrev så pennorna glödde. Bakom stod bl.a. Jan-Erik Österström (t.h) och Paul Lindquist.

Lidingöloppet på export 3 Uppställning under banderollen “Lidingoloppet China Cooperation Ceremony”.

Den 19 juli i år genomförs det första Lidingöloppet i den kinesiska sjumiljonersstaden Changchun. Changchun är huvudorten i provinsen Jilin i södra Manchuriet i nordöstra Kina. Staden var för övrigt värd för de Asiatiska vinterspelen 2007.

Loppet ska innehålla flera olika sträckor med en lika tuff tremil som finns i det svenska ”moderloppet”.

Lidingöloppet på export 4
Paul Lindquist visar borgmästare Cui Jie en bild på hur det ser ut när Lidingöloppet startar.

Lidingöloppet på export 6 Changchuns borgmästare Cui Jie provar Paul Lindquists ordförandeklubba i kommunstyrelsens sammanträdesrum. Normalt styr Cui Jie en stad på sju miljoner invånare. Längst till vänster sitter Kinas ambassadör i Sverige, Lu Fengding.

- Det ska bli väldigt roligt att få ta del av uppbyggnaden av ett Lidingölopp i Kina, sa Jan-Eric Österström. Jag har varit i den jättepark där loppet ska gå av stapeln och åkte Vasaloppet där för ett år sedan. Vi kommer att medverka för att bygga upp en likartad terränglöpningskultur som vi nu har odlat sedan 1965 när första Lidingöloppet ägde rum.

Intresset för Lidingöloppet ökar och 2007 deltog nära 34 000 löpare i de olika klasser. I Kina finns ambitionen att komma upp i de nivåerna på sikt och inriktningen är att det givetvis ska öka och gynna utbytet mellan de två evenemangen.

Det är det nordiska eventföretaget Nordic Ways som har tagit initiativet till att exportera de svenska idrottsklassikerna till Kina. Det kinesiska Vasaloppet kördes för sjätte gången i år och motsvarigheten till Vätternrundan har cyklats en gång.

Dela Lidingöloppet exporteras österut

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google