Väder Lidingö

Lidingö torsdag 22 juni 2017 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Anders Wennberg 22 jun 15:23 om "Fakta om den första detaljplanen i Lidingö centrum"

Misstänkt explosiva föremål på Stockby

fredag 14 april 2017 17:25

ÖPPET RESTEN AV PÅSKEN. Under en knapp timme idag långfredagen tvingades Stockby Returpark hålla stängt sedan två metallföremål lämnats i metallcontainern. Stängningen inträffade vid 12-tiden och polis tillkallades. Polisen spärrade av infarten medan man tog hand om de två misstänkta föremålen. Efter att de flyttats i säkerhet öppnades anläggningen igen och höll öppet med normal drift till ordinarie tid klockan 16.00.

De två misstänkta metallföremålen, sedan de flyttats till säker plats. Foto: SÖRABDe två misstänkta metallföremålen, sedan de flyttats till säker plats. Foto: SÖRAB

Det var personalen som upptäckte de två misstänkt explosiva föremålen i metallcontainern. Polis tillkallades och infarten till anläggningen stängdes tills polisen flyttat föremålen.

- Allt har skett i enlighet med våra rutiner. Vi önskar väldigt gärna att våra kunder visar upp den här typen av föremål innan de slänger ner dem i en container. Vi tar alltid det säkra före det osäkra och stänger anläggningen när vi upptäcker misstänkt explosiva föremål, säger Beatrice Tjärnhell på SÖRAB till Lidingösidan.

Under stängningen kom flera lidingöbor med bilar och släp, fullastade med sådant som dels skulle skänkas till hjälporganisationerna, dels kastas i containrarna. Till dem och alla andra är meddelandet att Stockby är fortsatt öppet under påskhelgen för privatpersoner under såväl påskafton, påskdagen som annandag påsk mellan klockan 09.00 och 16.00.

Dela Misstänkt explosiva föremål på Stockby

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google