Väder Lidingö

Lidingö lördag 25 maj 2019 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

G.U. Verbeek 4 maj 19:15 om Nära naturen på Millesgården i sommar

Nordiska ministrar, men inga EU-ministrar till Lidingö

onsdag 9 januari 2008 18:40

Paul Lindquist och Jeccika Eriksson är vana att ta emot besökare. Arkivbild. Paul Lindquist och Jeccika Eriksson är vana att ta emot besökare. Arkivbild.

Lidingö kommer inte att arrangera något möte på EU-ministernivå under nästa höst (se Lidingösidans nyheter den 4 januari). Det avslöjade Sveriges EU-minister Cecilia Malmström när hon igår berättade om vilka sex orter som får ordna de tolv fackministermöten som hålls mellan juli och december månader 2009.

Förutom Stockholm, Göteborg och Malmö ska Umeå och Jönköping arrangera möten. Den stora överraskningen är att Åre får arrangera två av mötena. Åre, vars kommunalråd är centerpartistiska Nej till EU-generalen Eva Hellstrand, tar emot både miljö- och energiministrarna i juli.

Men kommunalrådet Paul Lindquist (m) har inte givit upp hoppet om att EU-möten kommer att hållas på Lidingö:

- Det kommer även att hållas ett hundratal möten under ministernivå när Sverige är ordförandeland. Det är fullt möjligt att Lidingö kan få arrangera något eller några av dessa möten. Vilka möten det rör sig om blir klart någon gång under våren.

Nordiskt ministerrådsmöte
Redan i oktober kommer dock ett ministermöte att äga rum på Lidingö. Sverige är i år ordförandeland för nordiska ministerrådet. – Den 7 till 8 oktober kommer de nordiska arbetsmarknadsministrarna att mötas på Lidingö. Platsen är inte bestämd ännu men känns mycket inspirerande att de kommer till just Lidingö, säger Jeccika Eriksson, som är Lidingö stads internationella samordnare.

Dela Nordiska ministrar, men inga EU-ministrar till Lidingö

Kommentarer

Jeccika Eriksson 2008-01-11 09:06

Från stadens sida är vi glada att de nordiska arbetsmarknadsministrarna väljer att förlägga sitt möte på Lidingö. Vi har fina förutsättningar med flertalet konferensanläggningar och ett ministermöte sätter fokus på Lidingö.

Det är arbetsmarknadsdepartementet som organiserar mötet och det är också de som står för kostnaderna, stadens budget belastas därför inte.

Marie 2008-01-09 22:40

Vad kostar dessa möten skattebetalarna? Är de avsatta i budgeten och i så fall var? Redovisa detta för oss medborgare så kan vi också ta ställning om det är så bra för Lidingö och så välanvända pengar som stadens styrande hävdar.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google