Väder Lidingö

Lidingö fredag 28 februari 2020 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Ny teaterföreställning av Erik Winqvist om kyrkans roll

fredag 28 december 2007 00:11

Erik Winqvist och Erik Hermansson
Erik Winqvist och Erik Hermansson på Jernet, arkivbild.

Ondskan i kyrkan skall bekämpas, säger den moderne korsriddaren Nils och kastar sig ut i samhället. Så ”huka er påvar, talibaner och fundamentalister”.

Lidingöbon Erik Winqvist, som medverkat i många teaterproduktioner på ön, har skrivit en ny musikteaterföreställning, ”Moderne korsriddaren Nils och oraklet”. I den undersöker han olika gamla kyrkliga begrepp och sanningar. Vad betyder nåd år 2008? Synden drabbar oss människor, är det kyrkans fel?

Det är några frågor som möter Nils under hans korståg och han finner fler svar än frågor och ingenting hänger ihop.Föreställningen ska spelas som Soppteater på Klarascenen under februari och mars. Därefter går den ut på turné i Sverige.

- Jag hoppas att många församlingar och teaterföreningar kommer att boka oss, säger Erik Winqvist som gör rollen som Nils.

”Moderne korsriddaren Nils och oraklet” har regisserats av Conny Borg. Erik Winqvist spelar huvudrollen och väpnarna spelas av Simon Forsman och Fredrik Hermansson. Prästen Robert Lilja i Lidingö församling har bistått med andlighet och rådgivning.

This entry was posted on fredag, december 28th, 2007 at 0:11 and is filed under Nyheter

Dela Ny teaterföreställning av Erik Winqvist om kyrkans roll

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google