Väder Lidingö

Lidingö måndag 17 juni 2019 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

G.U. Verbeek 4 maj 19:15 om Nära naturen på Millesgården i sommar

Poliskontroll på bron

måndag 22 januari 2018 17:24

DROGFYLLERI. Vid lunchtid idag genomförde lokalpolisområde Norrmalms polisaspiranter trafikkontroller på Lidingöbron. Långa köer uppstod när alla som skulle till Lidingö måste in i en enda kö. En (1) olovlig körning rapporterades plus en kombinerad olovlig körning och misstänkt drograttfylleri. Dessutom fick ett flertal bilförare ordningsböter för t.ex. avsaknad av bilbälte och olika brister på fordonet.

Lidingöbron idag klockan 11.38. LäsarbildLidingöbron idag klockan 11.38. Läsarbild

Den bilist som greps för olovlig körning och misstänkt drograttfylleri fick sin bil beslagtagen för hindra fortsatt brottslighet. Föraren misstänks även för brott mot knivlagen och innehav av narkotika och han greps direkt av polisen.

Dela Poliskontroll på bron

Kommentarer

Karin Wallgren 2018-01-24 16:49

Håller nog med Henry Duhs inlägg. Poliskontrollen ska nog inte bara ses som övning för polisaspiranter utan som en markering för icke önskvärda individer. En markering som talar om att hit till Lidingö lönar det sig inte att komma, det är inte värt besväret. Det kan ju bli stopp på bron när som helst. Att sedan stoppet blev olägligt för en del är sådant man får ta. Hoppas ni har kommit över det nu.

Staffan Anderberg 2018-01-24 12:41

Jag kom i taxi från Danderyd och fördröjdes närmare 30 min. Missade därmed ett Rotarymöte, vilket inte är hela världen. Men att någon enstaka gång om året åsamka vanligt hederligt folk för sådant besvär för att polisaspiranter skall öva är inte rimligt. Befarar man att bron ofta trafikeras av kriminella får man sätta in effektivare åtgärder.
Hastighetskameror på bron vore ytterst lönsamt.

Henry Duhs 2018-01-24 08:27

Jag passerade själv kontrollen bakom ratten. Kötiden var synnerligen marginell.

Själv blev jag förbivinkad utan att behöva visa körkort. Min bedömning är att jag fördröjdes i kanske totalt 90 sekunder detta i relation mot en resa utan poliskontroll på bron.

De bilar som jag såg var stoppade skulle nog även jag ha stoppat om jag vore polis.

Nu genomfördes en aktion som vi kan vara tacksamma för. De busar som körde över bron fick en påminnelse om att det inte är helt riskfritt köra till Lidingö. Bron är ett mycket effektivt filter att kontrollera samtliga trafikanter.

Det är fel att raljera över Dan Eliasson arbete i detta sammanhang. Den här insatsen på Lidingöbron var dessutom del i utbildningen av polisaspiranter.

Idag har ganska många synpunkter på vad polisen uträttar. Det finns ju alltid möjligheten att själv söka till myndigheten i syfte att bidra med värdefull kompetens.

Per Söderöng 2018-01-23 23:23

Åhh! Polisen i sitt esse! 1’en fångad på ett par tusen trafikanter. Man tackar o bockar. Här prioriteras lätt bort tung kriminalitet för att Dan Eliasson ska förbättra statistiken. Men där gick han bet!
Spjutspetskompetens!!

paul matell 2018-01-23 08:51

Hur många fordon kontrollerades och under hur lång tid skedde kontroller?

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google