Väder Lidingö

Lidingö onsdag 16 januari 2019 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Karin Wallgren 11 jan 07:32 om Lidingösidan 2004 - 2018

Rullar trappan i Ropsten?

torsdag 25 januari 2018 15:42

NYSERVAD. De som åker med Lidingöbanan till Ropsten har säkert noterat att rulltrappan upp till perrongen för tunnelbanan ibland står still och att den gjort så under långa perioder sedan hösten. Men nu är den igång igen, säger SL.

Reparatör på väg till rulltrappan och resenärer på väg till den vanliga trappan.Reparatör på väg till rulltrappan och resenärer på väg till den vanliga trappan.

Som en följd av alla stopp som inträffat har man nu gjort en ordentlig service av rulltrappan. Den 19 januari, alltså i fredags, sattes den igång men redan i söndags stannade den p.g.a. strömavbrott. Felanmälan gjordes till driftledningen samma dag, men av någon anledning fördes inte felanmälan vidare till SL:s underhållsentreprenörer. Men under tisdagskvällen (23 januari) hade den börjat rulla igen.

Ett annat bekymmer med just den här rulltrappan, förutom stoppen, är att spärrvakten inte ser den från sin plats i den stora vänthallen, säger SL. Så om den stannar så uppmärksammas inte detta omedelbart, såvida inte någon resenär berättar det för spärrvakten som då kan gå ut och starta om den.

SL har 443 rulltrappor (varav 371 i t-banan) och ett vanligt problem så här års är att det grus som används för halkbekämpning har sådan kornstorlek att det lätt fastnar i rulltrappornas kammar och räfflor och orsakar driftstopp. Det händer också rätt ofta att folk trycker nödstopp på pin kiv.

Dela Rullar trappan i Ropsten?

Kommentarer

paul matell 2018-01-26 09:16

En fast monterad webbkamera med fast optik kostar 500kr. Till denna utrustning krävs ett skriftligt registreringsbevis från Länsstyrelsen. Det går fort att få tillstånd vid övervakning av t.ex. rulltrappa vid Ropsten.
Hur svårt kan det vara att upprätthålla en normal servicenivå vid en trång, trist och tråkig omstigningsstation som har ca 20000 resenärer/dygn under vintersäsong.

Alice Lewenhaupt 2018-01-25 21:39

Hej,jag tycker att Ropsten är förskräckligt tråkigt och jag tycker Att spärrvakten inte ser om rulltrappan är igång,,,gå ut och kolla då och då
Att inte ställa om att det är rusningstrafik mot Lidingö....kolla klockan
Att inte se att folk ramlar i ishalka utanför när man ska av bussen....ut med massor av sand,en hälsning till Stockholms otrevligaste vänthållplats,kallt fult och otrevligt,det är tur vi ska vidare till trevliga Lidingö.
Med hälsningar Alice Lewenhaupt
PS.jag är gärna med att utforma Ropsten till ett trevligare väntställe.

Kalle Lidmalm 2018-01-25 18:33

Hela passagen mellan T-Banan och Lidingöbanan är underdimensionerad. Kommer det in ett tunnelbanetåg samtidigt som ett tåg från Lidingöbanan under rusningstid så blir det härlig trängsel i trappen och dörrarna ut när alla ska klämma sig igenom samtidigt.

Trapporna är för små för rusherna, och perrongen och dörrarna är för smala nu med alla resenärer. Ett i-landsproblem kanske, men konstigt att inte detta byggdes om i samband med renoveringen av Lidingöbanan.

För övrigt så borde de extra avgångarna på Lidingöbanan utökas så de är fler än två gånger per timme.

Sen är det lite märkligt att extraavgången från AGA vanligtvis kör iväg strax efter den ordinarie avgången. Den bör väl istället gå precis före så att stationerna AGA-Torsvik är så tömda på folk som möjligt så att tåget som kommer från Gåshaga inte behöver ta på så många fler. Idag är det nästan tvärt om. Ordinarie tåget är överfullt och extratåget nästan tomt.

Finns lite att jobba med!

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Annonser från Google