Väder Lidingö

Lidingö fredag 24 januari 2020 v. 04

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Shåw på jubilerande Villa Japan

torsdag 24 januari 2008 09:03

Lena Lagerkvist, Kalle Kahnlund och Sebastian Höglund
Lena Lagerkvist, Kalle Kahnlund och Sebastian Höglund har inte bara skrivit texterna till Shåw, de är även scenarbetare.

Lördag den 2 februari är det premiär för ”Shåw” på hundraårsjubilerande Villa Japan. Shåw och Villa Japan! Har det med Lidingö att göra? Ja, för i Villa Japan ligger Sagateatern och Shåw är en medvetet ”felSTAVad cabaret med GÅNGbar stuns”, vilket är författarnas förklaring till det märkliga namnet, som har aktuell lidingöanknytning.

Lena Lagerkvist, Kalle Kahnlund och Sebastian Höglund
Lena Lagerkvist, Kalle Kahnlund och Sebastian Höglund har inte bara skrivit texterna till Shåw, de är även scenarbetare.

Lördag den 2 februari är det premiär för ”Shåw” på hundraårsjubilerande Villa Japan. Shåw och Villa Japan! Har det med Lidingö att göra? Ja, för i Villa Japan ligger Sagateatern och Shåw är en medvetet ”felSTAVad cabaret med GÅNGbar stuns”, vilket är författarnas förklaring till det märkliga namnet som har aktuell lidingöanknytning.

Sagateatern, Lidingös egen stadsteater, har känt behovet att delta i hälsoarbetet på ön, och kultur är definitivt hälsa. Lena Lagerkvist, Sebastian Höglund och Kalle Kahnlund arbetar på Sagateatern som regissörer och teaterpedagoger. De har arbetat ihop under många produktioner på teatern och känner varandra väl och nu är det dags att framföra egna texter, tillsammans med pianisten Hasse Åhlén. – Det blir spännande att spela sig själv, säger Lena, som skrivet det mesta av texterna. Nu kan vi inte dölja oss bakom några andra utan nu blir det upp till bevis.

Gubbens mustasch får mig att tänka på Mosebacke Monarki.
Gubbens mustasch får mig att tänka på Mosebacke Monarki. Så det var självklart att figuren på kritpipan skulle vara med på programbladet, säger Shåwens regissör Kalle Kahnlund.

Shåw består av både roliga och lite allvarsamma texter. Men det blir inga ironiska nummer där man gör ner hälsobegreppet. Snarare kommer de att visa ett kärleksfullt förhållande till just hälsa. – Föreställningen har hämtat inspiration från både Hasse&Tage och Monty Python, säger Kalle, som är regissör och textförfattare. Från början tänkte vi kalla cabarén ”Stavgång för själen” men så fastnade vi för Shåw. Det finns ingen röd tråd i föreställningen, vi spelar bara det vi själva gillar.Mer säger jag inte.

- Ja, det blir olika slags nummer, sånger, olika sinnesstämningar och lite action, säger Sebastian, som inte heller vill avslöja något av innehållet.

Förställningen är en dryg timme lång och kommer att spelas för allmänheten på kvällstid under februari och mars. Åtta föreställningar på dagtid är dessutom inbokade för stadens anställda. Biljettpriset är 120 kronor för vuxna och 80 för studerande. Lidingösidans kalendarium kommer att ha speltiderna.

Villa Japan fyller alltså hundra år, liksom Millesgården. Sagateatern, som varit inrymd i huset sedan 1979, har i år fått nya, röda stolar och även nya gradänger. Mellan åren 1910 och 1916 var Villa Japan Lidingös kommunalhus, med nuvarande teatersalong som sessionssal.

Dela Shåw på jubilerande Villa Japan

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google