Väder Lidingö

Lidingö torsdag 22 juni 2017 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Anders Wennberg 22 jun 15:23 om "Fakta om den första detaljplanen i Lidingö centrum"

Sorg och eftertanke, glädje och framtidshopp

lördag 8 april 2017 22:43

I DAG. I skuggan av terrordådet på Drottninggatan var Lidingö kyrka öppen för ljuständning, stilla samtal och eftertanke. Under större delen av dagen skedde det i ett vackert rum i byggnaden Viken intill kyrkan - samtidigt pågick en rad dopgudstjänster i själva kyrkobyggnaden. Det blev en vacker sammanfattning av livets mening. Sorg och eftertanke parades samtidigt med glädje och framtidshopp, skriver Bo Vading till sina två bilder från kyrkan. Lidingöbon Rahmat Sadeghi har skrivit texten "Tillsammans för Sverige" som publiceras under bilderna. "Vi måste stå enade och inte låta terroristerna splittra oss".

Magnus Östling, präst i Lidingö församling, fanns till hands för besökare i huset "Viken" intill Lidingö kyrka för dem som ville tända ett ljus eller samtala. Foto: Bo Vading, piqs.seMagnus Östling, präst i Lidingö församling, fanns till hands för besökare i huset "Viken" intill Lidingö kyrka för dem som ville tända ett ljus eller samtala. Foto: Bo Vading, piqs.se Samtidigt pågick dopgudstjänster i själva kyrkobyggnaden. Renée och David Bornhammar tillsammans med nydöpta dottern Tintin. Foto: Bo Vading, piqs.seSamtidigt pågick dopgudstjänster i själva kyrkobyggnaden. Renée och David Bornhammar tillsammans med nydöpta dottern Tintin. Foto: Bo Vading, piqs.se

Tillsammans för Sverige
Jag heter Rahmat Sadeghi. Tidigare bodde jag i Ghazni, en av de största städer i Afghanistan. Där gick jag nio år i skolan. Jag kunde inte fortsätta skolgången på grund av inbördeskriget och den ständiga diskrimineringen mot min folkgrupp, hazarerna. Jag bestämde mig därför en dag för att överge mitt land och fly till Sverige. Ett säkert och demokratiskt land med mänskliga rättigheter för alla. Jag ville leva i fred resten av mitt liv, fortsätta min skolgång och i framtiden hjälpa människor att få ett bra liv. Därför kom jag till Sverige för två år sedan som ensamkommande flyktingbarn.

Terrorattacken som skedde i fredags eftermiddag gjorde mig jätteledsen och orolig. Jag beklagar sorgen av hela mitt hjärta. Mina tankar går till de familjer som mist sina ögonstenenar.

Denna händelse är mycket ovanlig och överraskande i Sverige. Sverige som har varit i fred cirka 200 år. Ett land fritt från krig och våld. Ett land med mänskliga rättigheter. Därför måste vi stå enade och inte låta terroristerna splittra oss. Tillsammans för Sverige.

Rahmat Sadeghi 17 år, Lidingö

Dela Sorg och eftertanke, glädje och framtidshopp

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google