Väder Lidingö

Lidingö torsdag 22 juni 2017 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Anders Wennberg 22 jun 15:23 om "Fakta om den första detaljplanen i Lidingö centrum"

Teaterrök när Stillerskas studenter sprang ut

söndag 11 juni 2017 07:31

FILMGYMNASIET. I fredags var det även dags för avgångseleverna i klass Es14 på Stillerska filmgymnasiet att springa ut. Teaterröken låg tät innan alla kunde samla sig till gruppbilden. Alicia, som varit producent för examensfilmen "Direct deposit", fick pris som "Årets Stillerskaelev". I torsdags visades både den och filmen "Välkomna till Soltorp" på biografen Zita för inbjudna gäster.

Årets elever kommer ut. Foto: StillerskaÅrets elever kommer ut. Foto: Stillerska Stillerskas rektor Anette Lorenzen och "Årets Stillerskaelev". Foto: StillerskaStillerskas rektor Anette Lorenzen och "Årets Stillerskaelev". Foto: Stillerska Elever och lärare på filmgymnasiets trappa. Foto: StillerskaElever och lärare på filmgymnasiets trappa. Foto: Stillerska

Årets tolv elever hade sin examensfilmsvisning på biograf Zita på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Då visade avgångseleverna sina kortfilmer, som även är deras examensarbeten. Den röda mattan var utrullad för 140 inbjudna gäster som minglade och njöt av hela klass Es14:s actionfilm "Direct deposit" och även av kostymdramat "Välkomna till Soltorp".

"Årets Stillerskaelev" blev Alicia, med motiveringen att hon har genomgående höga betyg, har arbetat otroligt hårt och bra som producent för examensfilmen "Direct deposit" och för att hon betytt mycket för Stillerska när det gäller skolans positiva anda och spridning av skolans verksamhet.

Stillerska filmgymnasiet, som har sina lokaler vid Aga, startade sin verksamhet 2009. Skolans har Estetiska programmet med inriktning film och utbildningen är högskoleförberedande.

Eleverna intervjuades på biografen Zita om sina arbeten. Foto: StillerskaEleverna intervjuades på biografen Zita om sina arbeten. Foto: Stillerska Röda mattan utrullad på Zita för Stillerskas elever. Foto: StillerskaRöda mattan utrullad på Zita för Stillerskas elever. Foto: Stillerska Här är framtidens filmmakare. Foto: StillerskaHär är framtidens filmmakare. Foto: Stillerska

Dela Teaterrök när Stillerskas studenter sprang ut

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google