Väder Lidingö

Lidingö fredag 21 februari 2020 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Textil färgfest på Sjöhästen

tisdag 22 januari 2008 00:23

Christina Stenström Christina Stenström ställer just nu ut på Galleri Sjöhästen. Vävarna “Kyssen I” och “Kyssen II” i bakgrunden.

Textilkonstnärinnan Christina Stenström är gäst hos Galleri Sjöhästen under de kommande tre veckorna. Och hon visar sina härliga vävnader i lin med klara, distinkta färger.

Christina Stenström Christina Stenström ställer just nu ut på Galleri Sjöhästen. Vävarna “Kyssen I” och “Kyssen II” i bakgrunden.

Textilkonstnärinnan Christina Stenström är gäst hos Galleri Sjöhästen i Lidingö centrum under de kommande tre veckorna. Och hon visar sina härliga vävnader i lin med klara, distinkta färger.

Det är starka mönster, inget insmickrande utan bara konkret och mycket enkelt, mycket färgrikt.

För fyra år sedan drabbades Christina Stenström av en stroke. Men redan första dagen efter att hon kom hem från sjukhuset började hon arbeta med att väva nya konstverk. Alla verk på utställningen är skapade efter hennes sjukhustid.

Christina Stenström, tre vävar “Ikaros”, “Pajazzo” och “Kyssen III.”

– Man kan inte ge upp, jag är född konstnär och har varit det i hela livet, så det är bara att kämpa på, säger finlandssvenska Christina Stenström, som bott i Nyköping i många år, men är född i Helsingfors. Hon utbildade sig vid Åbo hemslöjdsinstitut och på Norsk billedvev Kunstindustrimus i Oslo.

Mängder av hennes verk hänger på offentliga platser runt om i landet, som Röhsska museet och Sveriges Riksdag och hon har ställt ut i Sverige, Finland och Ryssland.

Christina Stenström: Gogol “Gogol” heter dessa fyra vävar, uppkallade efter hennes turkiska angorakatt.

Utställningen heter ”Gogol” för att Christina Stenströms katt heter just Gogol. Det är en turkisk angora som gillar att leka med bollar vilket är förklaringen till att de fyra vävar som hänger i synfältet när man kommer in på galleriet har så många olikfärgade cirklar. De är Gogols bollar, svävande runt.

– Det är alltid någon mening med bilderna, säger hon och skrattar.

Utställningen pågår till den 9 februari. Öppettider, se Lidingösidans kalendarium.

Länk till Christina Stenströms webbsida.

Christina Stenström, fyra vävar “Efterår”, “Förår”, “Blå” och “Röd”.

Dela Textil färgfest på Sjöhästen

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google