Väder Lidingö

Lidingö lördag 24 juni 2017 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Patrik A Edgren 23 jun 21:34 om En epok går i graven. Idag kom LT:s sista nummer

Tre inbrott. Sannolikt samma gärningsmän

onsdag 15 februari 2017 13:54

LÄGENHETER. Under den senaste veckan har tre lägenhetsinbrott begåtts på Lidingö. Enligt kommunpolis Fredrik Wallén tror man att det är samma gärningsmän alla tre gångerna. Både tillvägagångssätt och tidsperiod för brotten talar starkt för det. Motsvarande period förra året anmäldes ett villainbrott på Lidingö.

Inbrott i lägenhet på Bodalsvägen, någon gång mellan klockan 07.00 och 18.45 fredagen den 10 februari. Gärningsmannen/männen tog sig in i bostaden genom att bryta upp lägenhetens balkongdörr. Gärningsmannen har sedan sökt igenom bostaden noggrant och oupptäckt.

Inbrott i ytterligare en lägenhet på Bodalsvägen, någon gång mellan klockan 18.00 fredagen den 10 februari och klockan 11.00 lördagen den 11 februari. Även vid detta inbrott tog sig tjuvarna in genom att bryta upp lägenhetens balkongdörr.

Inbrott i lägenhet på Kyrkvägen, någon gång mellan klockan 09.00 och 23.00 fredagen den 10 februari. Lägenhetens balkongdörr uppbruten och lägenheten har sökts igenom grundligt.

Tekniska undersökningar har gjorts efter de aktuella inbrotten, och det finns ett antal inhämtade bearbetningsbara spår, säger Fredrik Wallén. Gärningsmännen har av allt att döma kunnat genomföra brotten utan stress och har oupptäckta letat fram och plockat med sig en hel del gods från brottsplatserna. Med bättre låsskydd på framförallt på balkongdörrar och fönster, så kan även stöldsskyddsmärkning, som man genom dekaler upplyser om, vara ett sätt att helt förebygga inbrott.

När det gäller bilinbrott alternativt stöld från bilar på Lidingö har det under perioden 8/2 till 15/2 inte gjorts några anmälningar till polisen.

Dela Tre inbrott. Sannolikt samma gärningsmän

Kommentarer

Björn Hellerstedt 2017-02-22 19:42

Polisen tröstar brottsoffer och struntar i resten. Den nya strategin är enkel och effektiv. Se bara hur Ulrika skriver här. Hon är ju nöjd med insatsen...

Anders Bergstedt 2017-02-20 16:51

Nu tänker du Mikael och många andra fel ! Oftast finns det en polisbil på Lidingö och i varje fall finns de nära. Det har ALDRIG tagit så kort tid att få polis på plats då det hänt något- som nu !Ni måste lyssna på detta och inte drömma er tillbaka till gamla tider.
Snart får ni facit beträffande de som greps efter inbrottet på Hägerstigen. Det är intressant och var kvitto på att organisationen fungerar utmärkt i sådana akuta situationer. Det skall vi vara glada för.

Naturligtvis vore det bra med en bemannad polisstation med poliser som känner allt och alla. Det är ju ovärderligt för det brottsförebyggande arbetet. Jag tror inte att de poliser som nu utgår från Kungsholmen kommer att lyckas skapa den nödvändiga närheten som var avsikten med omorganisationen !

Mikael Olofsson 2017-02-20 13:00

En bemannad polisstation skulle kunna göra att samma poliser jobbar i givet område (Lidingö) och skaffar sig bättre lokal och personkännedom. Den här typen av brott förefaller begås av notoriska lokala förmågor (som sällan sitter inne särskilt länge trots digert brottsregister) och utländska ligor.

Dessutom skulle ryck-tiderna antagligen kortas. Så sent som imorse vid 8-tiden såg jag en polisbil på väg mot ön från stan under utryckning. Ju längre man måste köra, desto längre tid tar det att komma fram, vi får väl hoppas att den inte skulle ända ut till Gåshaga eller Elfvik...

Ulrika Dalén 2017-02-16 22:27

Jag var den som drabbades av inbrottet på Kyrkvägen 10.
Jag bor på nedre botten, balkong som man kan nå om två hjälps åt.
All heder till polisen.
Dels de som tog hand om mitt samtal fredag kväll, framförallt de som var hos mig lördag förmiddag.
Jag tror personligen inte att inbrottet hos mig hade kunnat avhjälpas med en mer bemannad polisstation på Lidingö - hur ska de kunna bevaka alla bostäder på ön?
Ska de kunna förhindra alla brott behöver vi sååå många fler poliser - vem vill betala den skatten?
Sluta gnälla.
Tjuvar och andra mindre begåvade människor kommer alltid att finnas.
Det är inte polisernas fel.

Anders Bergstedt 2017-02-16 09:15

Återigen en bra uppdatering och analys. Under detta år har ingen gripits för inbrott på Lidingö. Polisens aktivitet är låg och det grips ytterst få gärningsmän i Stockholmsområdet. Man inriktar sej på Georgier som under flera år stått för många bostadsinbrott. Trots att gärningsmän blivit gripna och fällda fortsätter inbrotten med deras signum.

Beträffande Lidingö så finns det verkligen skäl att fråga sig vad poliserna åstadkommer. Civil spaningsverksamhet ser vi inget resultat av förmodligen därför att den inte finns eller saknar inriktning. Då det gäller uniformerade poliser i bil är det värdelöst med massiva kontroller. Det som fungerar är en enda patrull som jobbar på intuition och väljer kontrollobjekt och platser. Då närmar man sej avsikten med "polisverksamhet nära människorna". "NewYorkmetoden" har blivit blivit högaktuell igen.

Birgitta Olsen 2017-02-16 00:58

Var lägenheterna på bottenplan? Tycker alltid man får så lite info hur tjuvarna tar sig in.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google