Väder Lidingö

Lidingö fredag 23 juni 2017 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Gerard De Bourbon 22 jun 20:25 om Båt körde upp på land

Två greps efter inbrott

torsdag 16 februari 2017 21:51

MOSSTORP. Uppdaterad. Klockan 18.00 fick polisen larm om inbrott på Hägerstigen i Mosstorp. Inbrottslarmet kom från en villafastighet och grannar såg tre personer som sprang från huset i riktning mot Lidingöbanan. Polisen skickade tre patruller till området, inklusive en hundpatrull. Grannarna kunde lämna bra signalement på de tre.

En av patrullerna ser efter en stund två män vid station Larsberg som väl stämde överens med grannarnas uppgifter och polisen kontrollerade de två. Samtidigt hade hundpatrullen spårat från brottsplatsen till Larsbergs station där personerna just påträffats. De båda greps, misstänkta för stöld genom inbrott. En gärningsman är fortfarande på fri fot.

- Det är oklart vad de fått med sig. När vi identifierat de två får vi kanske också uppgifter om vem den tredje är, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral till Lidingösidan.

Uppdaterad. Fredageftermiddagen den 17 februari greps den tredje personen. Han häktades senare under kvällen. Alla tre är häktade för grov stöld. En av dem är under 18 år. De tre, som kommer från samma land, saknar adress.

Dela Två greps efter inbrott

Kommentarer

Anders Bergstedt 2017-02-21 10:37

De två gripna är födda 1998 och 1999.De anhölls och häktades måndag 2017-02-20 liksom den tredje född 1994 som greps ett dygn senare, men inte på Lidingö. De tre har ingen anknytning till Lidingö.

Eftersom en av de gripna och numera häktade är under 18 år handläggs ärendet på Ungdomsroteln. Det innebär också korta häktningstider. Normalt häktas man två veckor men nu är det åtal redan om en vecka, alltså måndag 2017-02-27.

Det har under senhösten varit flera inbrott där just tre yngre män med ryggsäckar avvikit. Nu har polisen ingen möjlighet att hinna undersöka om de häktade har något att göra med dessa inbrott.

Det klagas mycket på polisen men vid akuta händelser kan vi konstatera att polisen är snabbare på plats på Lidingö efter den nya polisreformen. Att den tredje också blev gripen är en direkt följd av bra uppföljning - utanför Lidingö! Bristen ligger nu liksom tidigare i att domstolarna vill bli av med dessa ärenden så fort som möjligt. Mitt tips är att de får villkorlig dom och utvisas direkt.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google