Väder Lidingö

Lidingö fredag 19 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Sodexo lagar 6000 lunchportioner på Lidingö

fredag 17 juni 2011 16:26

Från den 1 november börjar lagar företaget Sodexo laga maten i Bodals, Källängens, Torsviks och Käppala skolor samt i Gångsätra och Hersby gymnasier. I dessa skolors tillagningskök lagas också mat som sedan körs till Larsbergs, Bo, Klockargårdens, Rudboda, Sticklinge och Ljungbackens skolor liksom till förskolorna Farkosten, Bodal, Bo, Kalvhagen, Forellen, Torsvik och Ljunggården. Sammanlagt blir det 6000 lunchportioner per dag. Det står klart sedan upphandlingen avslutades i förra veckan.

Från den 1 november börjar företaget Sodexo laga maten i Bodals, Källängens, Torsviks och Käppala skolor samt i Gångsätra och Hersby gymnasier. I dessa skolors tillagningskök lagas också mat som sedan körs till Larsbergs, Bo, Klockargårdens, Rudboda, Sticklinge och Ljungbackens skolor liksom till förskolorna Farkosten, Bodal, Bo, Kalvhagen, Forellen, Torsvik och Ljunggården. Sammanlagt blir det 6000 lunchportioner per dag. Det står klart sedan upphandlingen avslutades i förra veckan.

Lidingö stad har satt upp höga mål och krav på maten till eleverna. Kvaliteten på råvarorna höjs, andelen ekologisk och nyckelhålsmärkt mat ökas och hel- och halvfabrikaten minskar. Menyerna anpassas för olika åldersgrupper i större utsträckning än vad som görs i dag.

I den avslutade upphandlingen lämnade endast Sodexo AB och Fazer Food Services AB anbud. Se även Lidingösidans artikel den 5 april i år ISS tar över efter Sodexo.

– Resultatet av upphandlingen innebär bland annat att det blir minst 25 procent ekologiska råvaror, fler rätter att välja på i gymnasiet, två sorters färskt bröd på grundskola och gymnasium och bättre salladsbuffé. Dessutom kommer 90-92,5 procent av maten att tillagas från grunden och om hel- eller halvfabrikat används har de hög kvalitet, säger Sinikka Suutari, Lidingö stads upphandlare på stadens webbsida.

– Kommunen har gjort en väl genomförd upphandling och satsar på kvalitet. Det är mycket glädjande att vinna ett uppdrag på kvalitetspoäng. Vi ser fram emot att tillsammans med kommunen få ta ännu ett steg för att vidareutveckla måltiderna, säger Jimmy Pettersson, driftområdeschef på Sodexo i ett pressmeddelande.

Avtalets möjliga längd är fyra år och är kostar cirka 29 miljoner kronor per år.

Dela Sodexo lagar 6000 lunchportioner på Lidingö

Kommentarer

Dr Watson 2011-06-22 03:09

Sodexo, jag ryser, låter som en porrklubb. Tur att junior tog studenten i år. Hemskt att ett företag som Sodexo existerar. Deras mat har aldrig fått godkänt av konsumenterna. Dynga. Tänk att man kan tjäna stora pengar på dynga. Hemskt.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google