Lidingösidan

Lidingö måndag 28 juli 2014 v. 31

Väder Lidingö

Snart dags för hittaut.nu/Lidingö 2012

Om några dagar är det åter dags att börja “hitta ut på Lidingö”. Orienteringssuccén hittaut.nu, som startade i september i samband med Lidingöloppet och som pågick till mars i år, kommer tillbaka med nya kontroller och ny karta.

Lars-Eric Dahlstedt från IFK Lidingö SOK med förra årets hittaut.nu-karta. Snart kommer en ny upplaga. Arkivbild

Mellan den 21 och 23 maj delas den nya kartan, med sina första 50 checkpoints, ut som bilaga i Lidingö Magasin till alla invånare på ön. I år är också Lidingösidan med som sponsor. Redan nu är vår nya hittaut.nu-sida öppnad (se högst upp under Lidingösidans logga, bredvid “Debatt) där det under hela “hitta”-säsongen ska finnas information, bilder och rapporter från sökandet och registeringarna av alla checkpoints. Mer info kommer.

Sammanlagt 31 500 checkpoints registrerades under den gångna perioden fram till mars och nu har arrangören IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb siktet ännu högre ställt – minst lika många registrerade checkpoints som antalet invånare på Lidingö, alltså 44 081 stycken. Det innebär en 40-procentig ökning jämfört med förra omgången och att ungefär 750 deltagare vardera hittar 60 checkpoints.

Hittaut.nu/Lidingö startar alltså den 21 maj med att ny hittaut.nu-karta med 50 nya checkpoints över hela ön. Därefter tillkommer 10 nya checkpoints varje månad från juli. I november finns det totalt 100 checkpoints.

I årets hittaut.nu/Lidingö görs en särskild satsning tillsammans med Lidingös skolor. 16 skolkartor med varsin checkpoint finns med på hittaut.nu-kartan och det blir orienteringsaktiviteter för klasserna 4 – 9 när höstterminen börjat.

I hela Sverige kommer “hittaut.nu 2012” att dela ut cirka 500 000 kartor och finnas på 13 olika platser. Lidingö är ensamt i Stockholmsregionen. Nytt är en ”hittaut.nu-app” så att iPhone eller Androidtelefon kan användas för att navigera till, och registrera checkpoints. Mer på www.hittaut.nu.

Inga kommentarer hittills.

Lägg till ny kommentar:

Fler artiklar från Lidingö.

Himlen öppen över Lidingö

Under söndagseftermiddagen drog ett häftigt oväder fram över Lidingö m…

Begränsad service på Björkskär i sommar

Tillsynsman Bertil Öster, som skött om Lidingös öar i Björkskärs skärg…

Mord och självmord på Lidingö

En man och en kvinna i 45-årsåldern hittades igår kväll döda i en läge…

Visst katten, nappen saknas

Kanske blev det lilla barnet så förtjust över att ha sett de två lekan…

Fullt polispådrag i Sticklinge

Strax före klockan 07 i morse ryckte polisen ut med helikopter, hundpa…

Två försökte stjäla kopparledningar från bron

Gamla Lidingöbron. I morse vid 05.30-tiden fick polisen larm om att tv…

Villapriser ökade minst på Lidingö under 12 månader

Enligt Svensk Mäklarstatistiks senaste rapport om försäljningen av vil…

Lidingölänkar

Annonser: