Lidingösidan

Lidingö fredag 22 augusti 2014 v. 34

Väder Lidingö

Nyföretagandet minskar i landet men Lidingö sätter fart

Igår kom siffror från Nyföretagarcentrum som visar att registreringen av nya företag minskade i hela landet med drygt 22 procent under mars månad jämfört med förra året. På Lidingö stannade minskningen på 9,6 procent under första kvartalet.

– Vi sätter in motåtgärder mot minskningen redan under april månad, säger Lidingös näringslivschef Cristina Erikson. Den 23 – 27 april arrangeras en nyföretagarvecka i entréhallen i Lidingö stadshus, och vi hoppas att många ska komma för att diskutera företagande och framtid med oss.

– Under många år har Lidingö legat bland de främsta kommunerna vad gäller nyföretagande, men nu ligger vi på åttonde plats i landet, säger Cristina Erikson. Därför är det så viktigt att vi direkt aggerar och försöker hitta lite nya former för att nå dem som har funderingar på att starta eget. Jag kommer att sitta i entréhallen vid ett speciellt redaktionsbord mellan klockan 12 och 17 varje dag, för att samtala om att starta eget. Även en representant från Lidingö Nyföretagarcentrum finns på plats.

– Vi kommer dessutom att bjuda in elever från Lidingös två designskolor, Carl Malmstensskolan och Nyckelviksskolan, liksom de elever som går på gymnasieprogrammets UF-linje (Ung Företagsamhet). Att sitta passiva och vänta på önskemål är inget för oss. Alla som behöver rådgivning kan kan komma förbi, både som som funderar på att starta ett företag och de som har företag som har potential att växa, säger Cristina Erikson.

– Flera av öns företagarföreningar kommer att mötas i stadshuset under veckan och ett flertal kunskapsseminarier planeras, likaså inspirationsseminarier.

Inga kommentarer hittills.

Lägg till ny kommentar:

Fler artiklar från Politik.

Augustifullmäktige inställt

Det inplanerade augustimötet i kommunfullmäktige är inställt, eftersom…

C: Håller gamla bron?

Den nya bro som ersätter Gamla Lidingöbron ska vara klar år 2020, enli…

C: Vi vill göra Nya Hersby till ett ledande gymnasium

Lidingö kommer få ett växande antal gymnasieelever. År 2020 finns 2000…

C välkomnar majoritetens satsning på skolan

– Centerpartiet på Lidingö välkomnar majoritetens satsning på skolan.…

Vem ska äga Lidingö Hospice?

Om ett knappt år löper avtalet om Lidingö Hospice ut mellan Stockholms…

"Den nya moderata politiken"

“Vi är övertygade om att Hans Barjes mer balanserade och försiktiga vi…

Senaste kommentarerna

Annonser: