Lidingösidan

Lidingö torsdag 2 oktober 2014 v. 40

Väder Lidingö

Nyföretagandet minskar i landet men Lidingö sätter fart

Igår kom siffror från Nyföretagarcentrum som visar att registreringen av nya företag minskade i hela landet med drygt 22 procent under mars månad jämfört med förra året. På Lidingö stannade minskningen på 9,6 procent under första kvartalet.

– Vi sätter in motåtgärder mot minskningen redan under april månad, säger Lidingös näringslivschef Cristina Erikson. Den 23 – 27 april arrangeras en nyföretagarvecka i entréhallen i Lidingö stadshus, och vi hoppas att många ska komma för att diskutera företagande och framtid med oss.

– Under många år har Lidingö legat bland de främsta kommunerna vad gäller nyföretagande, men nu ligger vi på åttonde plats i landet, säger Cristina Erikson. Därför är det så viktigt att vi direkt aggerar och försöker hitta lite nya former för att nå dem som har funderingar på att starta eget. Jag kommer att sitta i entréhallen vid ett speciellt redaktionsbord mellan klockan 12 och 17 varje dag, för att samtala om att starta eget. Även en representant från Lidingö Nyföretagarcentrum finns på plats.

– Vi kommer dessutom att bjuda in elever från Lidingös två designskolor, Carl Malmstensskolan och Nyckelviksskolan, liksom de elever som går på gymnasieprogrammets UF-linje (Ung Företagsamhet). Att sitta passiva och vänta på önskemål är inget för oss. Alla som behöver rådgivning kan kan komma förbi, både som som funderar på att starta ett företag och de som har företag som har potential att växa, säger Cristina Erikson.

– Flera av öns företagarföreningar kommer att mötas i stadshuset under veckan och ett flertal kunskapsseminarier planeras, likaså inspirationsseminarier.

Inga kommentarer hittills.

Lägg till ny kommentar:

Fler artiklar från Politik.

Björn Samuelson: Sista natten med det här gänget

Måndagens kommunfullmäktigemöte på Lidingö gick i avspändhetens tecken…

Inga besked, alla tysta

Nästan två veckor efter valdagen är det helt tyst, utåt, när det gälle…

Dessa är Lidingös 51

Nu har Valmyndigheten offentliggjort vilka 51 ledamöter som kommer att…

S: Hoppas Lidingöhem får chansen bygga hyresrätter

Vad händer om Moderaterna under ny ledning lämnar överenskommelsen som…

MP: Har Hans Barje (M) förhandlingsmandat?

Efter valet i söndags frågar sig nu Miljöpartiet om Moderaterna “tagit…

V: Vi är tillbaka

Enligt den preliminära rösträkningen har Vänsterpartiet tagit tillbaka…

Senaste kommentarerna

Annonser: