Väder Lidingö

Lidingö tisdag 9 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

"Ändra tvåtimmars p-platserna på Näset"

måndag 6 november 2017 00:04

Gör om de flesta p-platserna på Näset som är avsedda för tvåtimmarsparkering till dygnsparkering. För, enligt flera personer står tvåtimmarsplatserna tomma under dagarna. Det skriver ledamoten ledamoten i teknik- och fastighetsnämnden Göran Tegnér (L) i denna artikel.

Jag anser att flertalet 2-timmars parkeringsplatser vid Näset tas bort omedelbart. Det är nästan ingen som använder dem. Gör om dem till 24-timmarsparkering i stället.

”Timglashållplats eller farthinder” var frågan i Lidingösidans artikel den 24 oktober. Den handlade om kommunfullmäktiges möte dagnen innan, och som handlade om trafikproblemen vid Näset.

Som bekant försvann det 32 parkeringsplatser vid Näset förra året. I december 2016 bestämde Tekniska nämnden bl.a. att 22 platser på Källängsvägens parkeringsplats vid Illerbacken fick nya parkeringsregler som begränsade parkeringstiden till 2 timmar. Tidigare var det 7 dygn, och då var det många utsocknes som tog upp dessa platser.

Jag skrev i Lidingö Tidning redan den 2 oktober 2016 en artikel: ”Oacceptabel slakt på p-platser i Näset”. Och den 14 mars i år förslog jag attt dessa parkeringsregler borde ändras.

Enligt ögonvittnen står dessa 2-timmarsplatser tomma. Se denna bild.

Näsets 2-timmarsparkeringar ligger nästan öde. Fotot taget av en boende i Näset.Näsets 2-timmarsparkeringar ligger nästan öde. Fotot taget av en boende i Näset.

Jag föreslår därför att de allra flesta (ca 24 st) 2-timmarsplatserna görs om till 24-timmarsparkering, och att några ental (max 6 st) behålls för att tillgodose handelns behov av korttidsparkering.

Göran Tegnér (L), ledamot i Teknik- och fastighetsnämnden

Dela "Ändra tvåtimmars p-platserna på Näset"

Kommentarer

Åke Andersson 2017-11-06 11:01

Sorgligt att dagtid se dessa tomma p-platser pga 2 timmarsregeln.
Ingen från ansvarigt håll verkar vara boende på Näset.

Ola Nilsson 2017-11-06 03:11

Ett vansinnigt beslut med dessa tvåtimmarsplatser. Vad hade man för skäl?

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google