Väder Lidingö

Lidingö tisdag 9 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Budgetbeslut: Skatten sänks med 15 öre nästa år

tisdag 28 november 2017 00:24

UTAN VOTERING. Sent på måndagskvällen, strax efter klockan 23, beslutade en majoritet av Lidingös kommunfullmäktigeledamöter att den kommunala skatten nästa år ska sänkas med 15 öre, till 18 kronor och 49 öre. Beslutet togs utan omröstning. Moderaterna, Lidingöpartiet, Kristdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Sverigedemokraterna röstade för förslaget. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet reserverade sig. De hade önskat en skattesats på 18.54 (S), 18.64 (MP = nuvarande skatt) och 18.69 (V).

Därföre hade alla partier diskuterat de olika nämndernas budgetar för nästa år. Trots fyra timmars debatt blev det inga ändringar i respektive partiers förslag. SD röstade med majoritetens (M+LP+KD) förslag, övriga partier reserverade sig eftersom de tyckte att deras egna budgetförslag var bättre.

Budgetmötet startade redan klockan 15 och pågick till 23.10, med middagsuppehåll vid 18-tiden. Mötet började med en allmänpolitisk debatt och övergick sedan till att behandla budgeten för respektive nämnd. Mötet fortsätter under tisdagen, med start klockan 18.

För den allmänhet som inte kom till sessionssalen (och de var inte många och efter klockan 20 fanns där inga), utan satt hemma vid radioapparaten eller datorn för att se webbutsändningen, väntade en sju timmars stundtals delvis ohörbar upplevelse. Det ljud som sändes ut gick via mikrofonerna på de tre videokameror som stod uppställda högst upp i sessionssalen medan talarna stod längst ned i salen vid talarstolarna. Ljudet från talarstolarnas mikrofoner sändes uppenbarligen endast ut i själva lokalen. Följden blev en låg ljudnivå i radion och webbsändningen. Detta plus ett bakgrundssurr var mycket tröttande. Dessutom hördes varje fotsteg på trägolvet i närheten av kamerorna tydligare än talarnas röster. Varför ljudutsändningen i sessionssalen inte fungerar vet bara staden.

Videokamerorna med mikrofoner är placerade högst upp i sessionssalen...Videokamerorna med mikrofoner är placerade högst upp i sessionssalen... ... medan talarna står längst ned i talarstolen, som Pia Wieck (LP) just talar från.... medan talarna står längst ned i talarstolen, som Pia Wieck (LP) just talar från.

Dela Budgetbeslut: Skatten sänks med 15 öre nästa år

Kommentarer

Göran Borgenvik 2017-11-28 01:29

Det känns bra att vi i Sverigedemokraterna på Lidingö har varit delaktiga till att sänka skatten med 15 öre till nästa år.

Göran Borgenvik
Ordförande för Sverigedemokraterna på Lidingö

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google