Väder Lidingö

Lidingö fredag 23 juni 2017 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Gerard De Bourbon 22 jun 20:25 om Båt körde upp på land

C: Det krävs politiskt ledarskap för brofrågan

måndag 30 januari 2017 13:13

ÖVERVAKNINGSSYSTEM INFÖRS. Under onsdagens möte i teknik- och fastighetsnämnden fick ledamöterna information om vilka problem gamla Lidingöbron står inför. Nu införs ett övervakningssystem på några delar av bron, av KTH. Förvaltningen ser även över hastighetsbegränsning på bron. Båda dessa åtgärder har tidigare föreslagits av Centerpartiet.

Petter Hedberg, ledamot i teknik- och fastighetsnämnden och Patrik Buddgård, gruppledare, säger i en kommentar:
”Majoriteten har inte visat det ledarskap som krävs i brofrågan. Att inget Early Warning-system införts trots vår ihärdiga kamp är oroväckande. Staden behöver genast skaffa all kunskap vi kan få om bron för att säkerställa livslängden på bron så vi kan ta rätt beslut om nya Lilla Lidingöbron. Det kan inte bli enkelspår som nu liggande förslag innebär, det skulle hindra utvecklingen av kollektivtrafiken på ön för mer än 100 år framåt.”

Dela C: Det krävs politiskt ledarskap för brofrågan

Kommentarer

Petter Hedberg, ledamot för Centerpartiet i Tekniska nämnden 2017-02-02 10:16

Hej Andreas.
Du får förklara lite mer vad du menar.
Centerpartiet har under flera års tid påpekat brons dåliga status, och att ett övervakningssystem i realtid är ett måste. Dessa förslag har avslagits från förvaltningen. Nu tvingas man arbeta med akutåtgärder, och genomför de förslag som vi tidigare presenterat. Det är bara att kontrollera med våra tidigare budgetar om early warning system, och förslag om early warning system och sänkt hastighet på Lidingöbanan över bron, vilket konsulterna påpekat skulle minska belastningen på bron. I dagsläget finns det rörelser i en av pelarna på bron, det faller ner sten på dykare som arbetar under ett av de söndervittrande betongfundamenten, och inget av brons rörliga lager fungerar längre. Enligt förvaltningens egen utsago arbetar man inte längre efter en vanlig underhållsplan, utan arbetar med åtgärder som syftar till att förhindra en olycka. Centerpartiet har arbetat för att stärka brons status, ända sedan den tidigare ordföranden för TN undertecknade ett dokument som förbjöd våran representant att diskutera brons status med andra sakkunniga i hans bransch.

Det finns mycket kritik att rikta i detta ärende, men det är knappast mot Centerpartiet du skall rikta den.

Andreas Bengtsson 2017-02-01 11:27

Är det inte lite komisk att Centerpartiet ständigt försöker ta åt sig äran av alla bra förslag som förvaltningen föreslår. Men det är väl så det är när man tror att man styr, fast man sitter på avbytarbänken och inte vågar ta ansvar på riktigt. Tror det kallas populism.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google