Väder Lidingö

Lidingö lördag 3 december 2022 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Christian 31 okt 15:03 om L: Vårt förslag har gett resultat, på Näset

C: Gångsätra saknas

torsdag 15 november 2012 14:31

Oppositionsrådet Kent Ivarsson, Centerpartiet på Lidingö, har gjort ett uttalande med anledning av Lidingös marknadsföring i tidningen “Välj din framtid” inför Gymnasiemässan 22 – 24 november i Älvsjö:


Igår kom tidningen “Välj din framtid” som bilaga till Dagens Nyheter. På sidan 11 i tidningen finns en annons där Lidingö stad enbart marknadsför Hersby gymnasium och hänvisar till sin monter på Mässan.

Jag tycker att detta är uppseendeväckande med tanke på att 4 500 lidingöbor, 14 procent, skrivit på kravet att folkomrösta om frågan att behålla både Gångsätra och Hersby gymnasier. Frågan är således inte avgjord. Den demokratiska processen måste få fullföljas och frågan ska prövas i fullmäktige. Majoritetens agerande är högst uppseendeväckande då vi begärt att man skjuter på utbildningsnämndens beslut i ett år i samband med antagande av budgeten för 2013.

Kommunledningen vill helt enkelt göra allt för att ta död på frågan om Gångsätras fortlevnad och göra en folkomröstning omöjlig! Är detta kommunledningens svar till de 4 500 lidingöbor som skrivit på om att få folkomrösta om frågan?

Kent Ivarsson, C
Oppositionsråd

Dela C: Gångsätra saknas

Kommentarer

FASA 2012-11-22 13:22

Varför väcker inte Centern frågan om sammanslaning av Bodal och Högsätras högstadieskolor. Det¨vore ju anmärkningsvärt om gångsätras utmärkta anläggning med stor aula och simhall inte används till det den är byggd för: skoländamål. Kanske kunde en sån omfördelning stävja en del gamla segregationsproblem som finns i dom här områdena.

Paul Lindquist 2012-11-17 21:50

Att Centerpartiets oppositionsråd Kent Ivarsson ifrågasätter utbildningsförvaltningens rätt att genomföra ett demokratiskt fattat beslut är mycket allvarligt för det innebär att han ifrågasätter grundvalarna i svensk demokrati.

Dessutom skulle det innebära att utbildningsförvaltningen åsamkas onödiga merkostnader på 12-13 mkr nästa år och att eleverna får en sämre gymnasieskola om sammanslagningen inte kan genomföras som planerat. Vilket ansvar är Centerpartiets företrädare beredda att ta för en så ansvarslös hantering av våra gemensamma resurser?

Än märkligare blir utspelet då Centern i sin reservation i utbildningsnämnden i somras föreslog att alla elever ska skrivas in vid Hersby (men att gymnasieskolan samtidigt ska tvingas att hyra lokaler i både Gångsätra och Hersby). Så på vilket sätt är det då ur Centerpartiets perspektiv fel att eleverna bara kan söka till Hersby gymnasium. Det är ju helt enligt deras eget förslag från i somras. Eller har de ändrat sig igen?

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google