Väder Lidingö

Lidingö lördag 24 juni 2017 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Patrik A Edgren 23 jun 21:34 om En epok går i graven. Idag kom LT:s sista nummer

C: Lokalkännedom och synlighet viktig för polisen

torsdag 19 januari 2017 17:32

LIDINGÖ DRABBAS AV MÅNGA INBROTT. Igår publicerade Aftonbladet en sammanställning över hur många brott som begås i landets kommuner. Lidingö är Sveriges femte mest utsatta kommun enligt siffrorna som försäkringsbolaget If ställt samman utifrån statistik från Brå och SCB. I genomsnitt i landet anmäldes fyra inbrott per 1 000 hushåll under 2016. På Lidingö var motsvarande siffra 9,2. Värst drabbad är Danderyds kommun där hela 17,0 inbrott anmäls per 1 000 hushåll. Minst drabbade är Arjeplog, Berg och Dorotea kommuner med siffran 0,0.

Centerpartiets gruppledare på Lidingö, Patrik Buddgård, säger i ett pressmeddelande:
”Detta bekräftar den bild vi redan har och Centerpartiet har tryckt på att inbrott ska vara ett av de prioriterade områdena i samverkansavtalet mellan Lidingö stad och polisen”.

Samverkansavtalet antogs av kommunstyrelsen i måndags kväll möte. Avtalet prioriterar områdena inbrott, upplevd trygghet, ungdomar och narkotika samt trafik, se länk.

”Det är oerhörd vikt att polisen har lokalkännedom och stor synlighet på ön för att kunna minska inbrotten. Nu har vi ett avtal på plats och nu är det upp till bevis för polisen att genomföra det vi kommit överens om. att vara synliga och upprätthålla en god lokalkännedom. Vi kommer trycka på att staden gör ordentliga och regelbundna uppföljning av avtalet", säger Patrik Buddgård.

Försäkringsbolaget If råder hyresgäster och villaägare att DNA-märka sina värdesaker, att fotografera dem och göra en förteckning över dem.

Länk till Aftonbladets artikel.

Dela C: Lokalkännedom och synlighet viktig för polisen

Kommentarer

Björn Hellerstedt 2017-01-20 22:53

Nästan omöjligt med lokalkännedom och engagemang från polisens sida när dom jobbar i ett jättedistrikt och verkar allmänt trötta och utmattade på grund den misslyckade omorganisationen inom polisen.

Om man inte återöppnar Lidingö polishus kommer ingen förbättring ske. Det är bara så enkelt.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google