Väder Lidingö

Lidingö tisdag 9 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Erik Centerlind omvald till ordförande för MUF

söndag 25 februari 2018 11:37

MUF LIDINGÖ. I fredags hade Moderata Ungdomsförbundet Lidingö sitt årsmöte. 20-årige Erik Centerlind från Sticklinge omvaldes som föreningsordförande. Centerlind står för övrigt på plats 5 på Moderaternas valsedel till kommunen.

MUF Lidingö höll årsmöte i fredags. Foto: Arthur MarkstedtMUF Lidingö höll årsmöte i fredags. Foto: Arthur Markstedt

"Vi har sett otryggheten växa sig stark i områden som exempelvis Larsberg de senaste månaderna, med ungdomsgäng som drabbar samman i slagsmål och ungdomar som löper risk att misshandlas när de uppehåller sig i dessa områden. Det behövs större polisiär närvaro lokalt, lokala ordningsvakter och kameraövervakning för att kunna återupprätta tryggheten i dessa områden", säger Erik Centerlind i ett pressmeddelande.

"Utöver detta behövs fortsatta satsningar på en balanserad utveckling av Lidingös olika stadsdelar, där man säkerställer att de olika områdenas unika karaktär bevaras". Samtidigt ska näringslivet ges en möjlighet att växa liksom förutsättningarna för en hållbar trafikförsörjning på hela ön, som har centrum som gemensam nod. Det lokala näringslivet är oerhört viktigt för öns ungdomar, då lokala Lidingöföretag utgör den första arbetsgivaren för många. Ett starkt, lokalt, näringsliv ger goda förutsättningar för Lidingöungdomar att få sitt första jobb".

"Lidingös ungdomar behöver mötesplatser centralt på ön. Högt eftertraktat vore fler nischade butiker i centrum, när det byggs ut, tillsammans med en bra och central bar med längre öppettider, som ger Lidingös ungdomar en lokal knytpunkt på kvällstid. Med fler mötesplatser i centrum skapas en stadsdel som kan utvecklas och knyta sig an den yngre generationen lidingöbor, som annars allt som oftast åker över bron för att roa sig och för att uträtta sina ärenden. Kan vi inte utveckla ett centrum som lockar till sig våra ungdomar, så står vårt centrum inför stora utmaningar på sikt".

Omvalde ordföranden Erik Centerlind. Foto: Arthur MarkstedtOmvalde ordföranden Erik Centerlind. Foto: Arthur Markstedt

Styrelsen:
Ordförande: Erik Centerlind (20 år)
Vice ordförande: Philip Hallberg (14 år)
Ledamot: Marcus Rajkowski (20 år)
Ledamot: Hiley Khawre (18 år)
Ledamot: Rebecka Grenmyr (18 år)
Ledamot: Arthur Markstedt (16 år)
Ledamot: Eric Ferrari Lundquist (16 år)
Ledamot: Philip Maras (16 år)
Ledamot: Filip Källenfors (13 år)

Dela Erik Centerlind omvald till ordförande för MUF

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google