Väder Lidingö

Lidingö fredag 23 juni 2017 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Gerard De Bourbon 22 jun 20:25 om Båt körde upp på land

L: Spårväg City positivt

måndag 13 februari 2017 00:01

"BYGG HELA VÄGEN TILL ROPSTEN". På Liberalernas "Stockholmsbloggen" kunde man i torsdags läsa att "Järnvägsplanen för Spårväg city har vunnit laga kraft. Det innebär att spårvägen kan dras fram till T-centralen – och att trafiken kan starta redan i december 2018. Liberalerna hoppas kunna bygga spårvägen hela vägen till Ropsten, med koppling till Lidingöbanan. Därmed får man tillgång till den nya AGA- depån på Lidingö. Då behövs ingen ny mark tas i anspråk för depåer, vilket gör att det kan byggas fler bostäder i området. Det skulle också möjliggöra ännu fler bostäder i Norra Djurgårdsstaden, ett av Europas största stadsutvecklingsprojekt.

Liberalerna välkomnar att Spårväg City nu kan fortsätta byggas. Trafikstarten blir dessutom tidigare än beräknat, december 2018 istället för våren 2019, i och med att järnvägsplanen nu har vunnit laga kraft".

– Liberalerna har alltid stått bakom spårvägen och den ursprungliga tanken med en förlängning till Ropsten. Norra Djurgårdsstaden blir en helt ny stadsdel och ska ha tydlig miljöprofil. Då behöver bra kollektivtrafik finnas på plats tidigt, när människor börjar flytta in. Det ska vara enkelt och attraktivt att åka kollektivt och slippa ta bilen, säger Sara Svanström som är vice ordförande i trafiknämnden och Liberalernas trafikpolitiska talesperson, i samma blogg.

Att koppla ihop Lidingöbanan med Spårväg City välkomnar även Amelie Tarschys Ingre (L), Lidingös oppositionsråd:
- En sammankoppling kan avlasta Ropsten och vara en möjlighet att bekvämt åka direkt in till centrala Stockholm utan att byta till tunnelbana.

Dela L: Spårväg City positivt

Kommentarer

Mikael Olofsson 2017-02-13 13:06

Med tanke på att staden redan upplåtit mark för depån trodde jag att det var givet att Lidingöbanan skulle ansluta till Spårväg C så att sistnämnda skulle kunna utnyttja depåerna som tänkt?

Bygg en nordlig sträckning av Lidingöbanan (som förr) istället för att dra den befintliga via centrum.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google