Väder Lidingö

Lidingö tisdag 9 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

L: Viktigt fortsätta arbetet för bättre äldresjukvård

onsdag 21 februari 2018 13:59

OENIGHET OM SKATTEVÄXLING. Stockholms län är det enda länet i Sverige där kommunerna inte har tagit över ansvaret för hälso- och sjukvård i hemmet, från landstinget. Igår kom besked att samtalen om kommunernas övertagande av hemsjukvården avbryts. Skälet var att man inte kunde enas om hur skatteväxlingen ska göras. Liberalerna i Stockholms län beklagar det inträffade, men fortsätter nu driva på för en tryggare vård för äldre både inom Lidingö kommun och landstinget, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Om kommunen ansvarar både hemtjänst och hemsjukvård blir helhetsansvaret för patienterna tydligare.
- Ett problem idag är att patienter, framför allt äldre, faller mellan stolarna när samarbetet mellan kommunen och landstinget inte fungerar och det måste vi göra något åt, säger Amelie Tarschys Ingre (L), oppositionsråd på Lidingö och ledamot i landstingsfullmäktige.

- Vården för de äldre behöver bli tryggare och mer sammanhållen. I landstinget driver Liberalerna frågan om fast husläkare för äldre. Vi vill också införa "Vårdval Seniorvård", där vi kan samla olika vårdspecialiteter i ett sammanhållet vårdval. Jag hoppas vi kan hitta bra lösningar trots att samtalen nu avbrutits, säger Amelie Tarschys Ingre.

Dela L: Viktigt fortsätta arbetet för bättre äldresjukvård

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google