Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 december 2021 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

"Lärarlönerna höjs från 1 april med cirka 4,3 %"

onsdag 21 juni 2017 07:52

SATSNING PÅ SKOLAN. "Nu börja vi se resultatet av årets löneförhandling för våra kommunalt anställda lärare på Lidingö. Lärarlönerna höjs med cirka 4,3 % från och med den 1 april". Det skriver den politiska majoriteten i utbildningsnämnden i ett gemensamt uttalande.

Utbildningsnämndens ordförande Hans Barje (M), vice ordförande Andreas Brock (KD) och ledamoten Anna-Carin Pehrson (LP) understryker att det tre partierna fortsätter satsningen på skolan och att man nu ser höjda löner till lärare på förskolan, grundskolan och gymnasiet. De två senaste åren har löneutvecklingen varit bra och under 2016 fick lärarna i grundskolan och på gymnasiet en löneökning med cirka 5,1 %.

"Vi vill tillsammans säkerställa att Lidingös skolor har duktiga och ambitiösa lärare som har en bra och konkurrensmässig lön, och som även får utvecklas i sitt pedagogiska arbete. Elever och föräldrar vill ha en skola med bra lärare på Lidingö" skriver de tre i sitt gemensamma uttalande.

Dela "Lärarlönerna höjs från 1 april med cirka 4,3 %"

Kommentarer

Tinne Loveman 2017-06-21 11:02

Detta är precis vad jag + en person till hade ett möte med Hans Barje om för snart 2 år
sedan. Jag, som bara är en Lidingöbo som alla andra, hade tröttnat på skolsituationen efter en diskussion på fb-sidan Lidingö Anslagstavla, lärarflykt pga dåliga låga löner för Lidingös lärare. Vi menade på att se till att NU börja betala för att få bra lärare, med tanke på lärarbristen som växer så det knakar!

Då tyckte inte Hans Barje att lärarna behövde högre löner, de slutar på Lidingö och börjar någon annanstans men sen återvänder dem igen för att det är så mycket bättre här än i andra förorter,4000-6000 kr mer i lön var inte tillräckligt skäl att inte återvända!!! (Snacka om nollkoll). Sen frågade vi om skolan är viktig för kommunen, svaret var -ja det är ju den största utgiften, det gör den viktig!

Tydligen bara viktig för att det är mycket pengar inblandat, inte att satsa på ungdomar! Känns kul att det nu går igenom om än flera år försent!
Denna kommun borde vara bättre än färgkoordinerade blomsterplanteringar och svindyra rondellstatyer!

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google