Väder Lidingö

Lidingö söndag 28 maj 2017 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

Sten Hedman 27 maj 22:23 om En poäng på tre matcher

M på Lidingö förhandlar inte med SD

måndag 6 februari 2017 20:14

"INGEN VILJA, ÖNSKAN ELLER BEHOV". Moderaternas partiledning i riket har under den senaste tiden aviserat att de kan tänka sig föra samtal i enskilda sakfrågor i riksdagens utskott med Sverigedemokraterna. Det s.k. samtalsförbudet som funnits inom partiet har även lyfts från kommunal- och landstingsnivå.

Dagens Nyheter frågade för en vecka sedan M-politiker i länet om de tänkte samarbeta med SD eller inte. Moderaterna på Lidingö var tydliga med att partiet inte har något samarbete med Sverigedemokraterna.

- Vi moderater har ett gott samarbete med våra majoritetskollegor i Lidingöpartiet och Kristdemokraterna. I såväl fullmäktige som i kommunstyrelsen har vi en god samtalston och vi kan i en del frågor samarbeta med övriga borgerliga partier. Det tänker vi fortsätta att göra, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) i ett uttalande från Moderaternas föreningsstyrelse på Lidingö.

Föreningsstyrelsen understryker att det inte finns någon diskussion inom Moderaterna på Lidingö om att inför nästa val samarbeta med Sverigedemokraterna. Den moderata fullmäktigegruppen har varken vilja, önskan eller behov av att förhandla med Sverigedemokraterna.

- Det finns ingen diskussion inom partiet på Lidingö att inför nästa val på något sätt närma oss Sverigedemokraterna eller ta stöd från dem, säger Ulf Geijer, ordförande för Moderaterna på Lidingö. Historien visar att det är ett misstag att aktivt söka stöd av partier med rötter i extrema ideologier. Förr eller senare leder detta till att deras tankar och synsätt får genomslag i politiken.

Kommunalrådet Hans Barje (M) menar att det finns flera skäl till varför ett samarbete med Sverigedemokraterna är otänkbart för Moderaterna på Lidingö.

- Sverigedemokraterna har inte samma demokratiska grundsyn som Moderaterna och de har många och mer eller mindre tydliga kopplingar i närtid till extrema organisationer med rasistisk ideologi. Därför har vi ingen anledning att inleda något samröre med Sverigedemokraterna på Lidingö, säger Hans Barje i uttalandet från den moderata föreningsstyrelsen.

Dela M på Lidingö förhandlar inte med SD

Kommentarer

Ulrika Levihn 2017-02-08 23:55

Missade ett "inte", det ska stå "så tror jag dock inte att motiven bakom att ni inte förhandlar med SD är lika ädla som man vill få det att framstå"

Ulrika Levihn 2017-02-08 17:57

Eftersom det gång efter annan påpekas att flyktingboendena på något sätt aldrig hamnar där någon moderat bor, så tror jag dock att motiven bakom att ni inte förhandlar med SD är lika ädla som man vill få det att framstå. Saknar äkta empati.

Per Lilja 2017-02-07 11:44

M. Lägg ner SD- propagandan och fokusera på er politik istället. Det går ju inte sådär jättebra i nuläget, ni framstår som amatörer.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google