Väder Lidingö

Lidingö torsdag 22 juni 2017 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Anders Wennberg 22 jun 15:23 om "Fakta om den första detaljplanen i Lidingö centrum"

Nu står SD:s stol tom i kommunfullmäktige

måndag 22 maj 2017 16:49

INGEN EFTERTRÄDARE FINNS. Vid valet 2014 fick Sverigedemokraterna ett mandat i Lidingös kommunfullmäktige. Joachim Hägg har sedan november 2014 varit SD:s representant, men nu lämnar han uppdraget, och partiet. Han har varit med på alla fullmäktiges möten men vid kvällens sammanträde står stolen tom. Eftersom han var SD:s enda namn på valsedeln kan man inte utse någon efterträdare. Valresultatet 2018 avgör om SD får något nytt mandat.

Joachim Hägg i talarstolen i Lidingös kommunfullmäktige. ArkivbildJoachim Hägg i talarstolen i Lidingös kommunfullmäktige. Arkivbild

- Det finns cirka 80 medlemmar i den lokala SD-föreningen på Lidingö så det kommer att lösa sig när namnen på valsedeln ska bestämmas, säger Joachim Hägg. Inom föreningen räknar man med att få flera mandat på Lidingö. Jag har valt att träda tillbaka innan själva valarbetet börjar ta fart och vill inte sitta kvar bara för att få ett gruppledararvode.

Joachim Hägg lämnar politiken och partiet av privata skäl. Hans intryck av de övriga partiernas representanter i fullmäktige är att alla är trevliga och att det varit en lärorik tid. Fullmäktiges stora svaghet är att blockpolitiken är så stark, det finns sällan några öppningar över partigränserna. Därför har politiker inriktade på sakfrågor det svårt, "när alla är otroligt rädda för bli bitna av sina egna politik".

- Den absolut viktigast frågan för ledamöterna är att hålla koll på kommunens ekonomi. Det är fullmäktiges stora uppgift. Då är det viktigt att fler icke-politiker kommer in i fullmäktige. Många som suttit där väldigt länge liksom bara bevakar sin egen politik. Då blir det inte så spänstigt, säger Joachim Hägg.

-------------------------------
Kommunfullmäktige har 51 platser. Den politiska majoriteten består av 27 ledamöter. 23 ledamöter utgör nu oppositionen. En stol är tom.

Dela Nu står SD:s stol tom i kommunfullmäktige

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google