Väder Lidingö

Lidingö torsdag 22 juni 2017 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Anders Wennberg 22 jun 15:23 om "Fakta om den första detaljplanen i Lidingö centrum"

Ny friidrottsanläggning byggs på Lidingövallen

lördag 17 juni 2017 06:53

TILL SM-NIVÅ. Förra veckan beslutade kommunstyrelsen avsätta 35 miljoner kronor ur investeringsreserven för att bygga en ny friidrottsanläggning på Lidingövallen. Vallen har diskuterats i omgångar under åren. Åren 2008-2009 fanns politiska förslag att friidrotten skulle flyttas till Bosön, vilket fick många lidingöbor att protestera. Men nu är alltså klart, Lidingövallen förnyas och projekteringen börjar redan i år.

Den 80 år gamla Lidingövallen ska byggas om. ArkivbildDen 80 år gamla Lidingövallen ska byggas om. Arkivbild Den framtida Lidingövallen, gestaltning pågår. Löparbanan blir 400 meter vilket innebär att anläggningen vidgas mot Norra Kungsvägen. På innerplan med naturgräs kan fotboll spelas av 11-mannalag utan dispens. Kastidrotterna får nya möjligheter. Läktaren byggs om. Till höger, utanför den röda vågiga linje som ringar in Vallen, ligger tennishallen som snart börjar utvidgas. Illustration: Lidingö stadDen framtida Lidingövallen, gestaltning pågår. Löparbanan blir 400 meter vilket innebär att anläggningen vidgas mot Norra Kungsvägen. På innerplan med naturgräs kan fotboll spelas av 11-mannalag utan dispens. Kastidrotterna får nya möjligheter. Läktaren byggs om. Till höger, utanför den röda vågiga linje som ringar in Vallen, ligger tennishallen som snart börjar utvidgas. Illustration: Lidingö stad

Friidrottsanläggning på Vallen, som invigdes 1936, är i dåligt skick. En sak som ofta diskuterats är löparbanans längd. Nu är den 360 meter vilket under åren inneburit att några officiella löpartävlingar inte hållits där. Fotbollen har varje år behövt söka dispens för att kunna bedriva tävlingsverksamhet på innerplan. Den nya anläggningen ska nu få de standardmått som behövs, både för friidrott och fotboll. Projektet omfattar en komplett friidrottsanläggning för löpning, hopp och kast på SM-nivå inklusive naturgräsplan med standardmått för 11-mannaspel i fotboll i mitten. Belysning, måltorn och läktare samt gatu- och ledningsomläggning ingår.

Investeringen med tillhörande infrastrukturåtgärder är beräknad till 35 miljoner kronor och den årliga kapital- och driftkostnaden beräknas till 1,8 miljoner kronor.

Staden och de föreningar som använder Vallen har fortlöpande diskussioner. En ny friidrottsanläggning, ordentligt grundlagd för att undvika sättningar och med gängse standardmått, är ett måste för att fler intresserade lidingöbor ska få möjlighet att delta i olika idrottsverksamheter.

Lidingö Tennisklubb kommer att snart börja bygga sin kompletterande hall. Se denna länk från 15 december 2016.

Dela Ny friidrottsanläggning byggs på Lidingövallen

Kommentarer

Carl-Johan Schiller (kd) 2017-06-17 08:42

Äntligen kommer vi igång med ett efterlängtat beslut. Ska Lidingö leva upp till varumärket "hälsans ö" måste vi leverera mer och bättre möjligheter för idrotten.
Att rusta upp och utveckla Lidingövallen var ett av våra vallöften 2014 och nu genomför vi det.
/Carl-Johan Schiller (kd)
Ordf. Kultur- och Fritidsnämnden

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google