Väder Lidingö

Lidingö tisdag 9 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Ny styrelse för Liberalerna på Lidingö

torsdag 22 februari 2018 23:14

LIBERALERNA på Lidingö hade årsmöte den 21 februari och valde då ny styrelse. Det blev både omval och nyval av ledamöter.

Nancy Mattsson omvaldes som ordförande medan Hedwig Kastenholm utsågs till ny vice ordförande. Övriga ledamöter i styrelsen är Annika Persson (omval), Erik Öberg (omval), Bengt G Nilsson (omval), Amelie Tarschys Ingre (omval), Alexander Alsén (nyval), Carl Aschan (nyval) och Lars Bolin (nyval).

Årsmötestalade gjorde Karin Karlsbro, ordförande för Gröna Liberaler och riksdagskandidat (L). Hon betonade bland annat demokratins betydelse för en hållbar utveckling och underströk att ingen organisation har betytt så mycket för miljön som EU. För att komma tillrätta med klimat-, kemikalie- och vattenfrågor måste vi, enligt henne, samarbeta mer med andra länder, exempelvis inom ramen för EU. (Pressmeddelande från Liberalerna Lidingö)

Lidingöliberalerna ordförande Nancy Mattsson (t v) tillsammans med årsmötestalaren Karin Karlsbro (L) och   oppositionsrådet Amelie Tarschys Ingre (L). Foto: LiberalernaLidingöliberalerna ordförande Nancy Mattsson (t v) tillsammans med årsmötestalaren Karin Karlsbro (L) och oppositionsrådet Amelie Tarschys Ingre (L). Foto: Liberalerna

Dela Ny styrelse för Liberalerna på Lidingö

Kommentarer

Amelie Tarschys Ingre (L) 2018-02-25 09:10

Hej Paul, nej vi är helt ointresserade av att dra en motorväg över Lidingö.

Lars H Ericsson, ordf. i Lidingöpartiet 2018-02-24 12:49

Även om frågan är ställd till Liberalerna väljer jag att svara för Lidingöpartiets del. Det är ett förfärligt framtidsscenario som Paul Matell målar upp. Lidingö och Södra Kungsvägen som en genomfartsled för biltrafik mellan Nacka/Värmdö och Norrort.

För Lidingöpartiets del säger vi absolut nej till ett sådant spektakel. Lidingö får inte bli den motorledskarusell som Solna är.

paul matell 2018-02-23 08:58

Jag har en fråga till de nyvalda och omvalda i styrelsen för Lidingöliberalerna. Centrumfrågan kan med den nya ägaren Vencom bli höstens vattendelare som inte är kopplad till traditionell blockpolitik (se referat https://www.lidingosidan.se/ekonomi/utvecklingspotential-finns-i-lidingo-centrum/?q=centrum ).

Hans Lefvert lämnade en kommentar på Lidingösidan från mötet 18 februari med Vencom och WSP:

"På mötet visades viktiga förutsättningar vid planeringen av ett hållbart centrum:

• Köpkraft i närområdet med tillräckligt många bostäder

• Att kommunikationer passerar genom centrum på väg till/från arbetet eftersom många arbetspendlare handlar på vägen hem"

Är Lidingöliberalerna intresserade av att låta utreda en alternativ planering av Östlig förbindelse från Nacka till Lidingö via S:a Kungsvägen? På så sätt får Centrum en maximal exponering av kunder dels via Lidingöbron dels via bro eller tunnel länkad med Värmdöleden och Nacka. Detta är alltså ett alternativ till det nuvarande utredningsområdet för Östlig förbindelse som definitivt ger fler kunder till centrum. Påminner om förslag "F" i tidigare RUFS.

Jag har även en fråga till Lidingö stads trafikplanerare. Hur många fordon kör vardagar in till Lidingö från Norra länken i rusningstid på morgonen och hur många fordon lämnar Lidingö via Norra länken under morgontimmarnas rusningstid?

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google