Väder Lidingö

Lidingö måndag 1 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Paul Lindquist (M) avgår som kommunalråd på Lidingö

torsdag 5 december 2013 20:52

Paul Lindquist (M) i talarstolen i stadshusets sessionssal.

Paul Lindquist (M) i talarstolen i stadshusets sessionssal.

Under torsdagen meddelade kommunalrådet Paul Lindquist (M) att han inte längre kandiderar till posten som kommunstyrelsens ordförande på Lidingö.
– Jag har valt att satsa på landstingspolitiken istället, säger Paul Lindquist till Lidingösidan. Men jag sitter kvar som kommunalråd under hela mandatperioden, fram till årsskiftet 2014/2015. Då har jag suttit i tre perioder, alltså 12 år.

– Vid den moderata försöksnomineringen nyligen kom jag på delad förstaplats inom landstinget. Därför vill jag redan nu meddela vilken inriktning jag valt. Detta är något jag funderat på under ett par veckor. Men det hela är egentligen ingen stor sak för mig, säger Lindquist.

– Eftersom vi är inne i nomineringstider kan mitt offentliggörande också innebära att eventuella efterträdare nu kan kliva fram och meddela att de kandiderar.

På frågan om Paul Lindquist är intresserad av någon särskild post inom landstinget svarar han:
– Jag kandiderar till landstinget. Vad som händer efter valet blir något som man får diskutera då.

Paul Lindquist har för avsikt att sitta kvar i Lidingös kommunfullmäktige även i fortsättningen.

Länk till Paul Lindquists blogg.


Uppdaterad klockan 22.31
I en kommentar säger Kess Simmasgård, ordförande för Moderaterna på Lidingö:
“Paul Lindquist är inne på sin tredje mandatperiod som kommunstyrelsens ordförande. Dessa år har varit viktiga år för Lidingös utveckling och Paul har stått upp för många besvärliga frågor under dessa år. Hans beslut att avgå är helt i linje med vårt årsmötesbeslut att man inte ska vara ledamot, ersättare, vice ordförande eller ordförande i styrelse/nämnd mer än tre mandatperioder. Nu kommer Paul att satsa på landstinget och jag önskar honom all framgång.


Den som vill kommentera denna artikel måste göra det under sitt eget namn, ingen signatur.

Dela Paul Lindquist (M) avgår som kommunalråd på Lidingö

Kommentarer

Carl-Johan Gestrup 2014-01-10 14:39

Dags att ta farväl
Paul Lindquist nådde förstaplatsen på den moderata landstingslistan – grattis till det! Det är en stark position när det politiska engagemanget nu ska inriktas på landstinget. Men att kvarstå i Lidingö fullmäktige är inte att satsa på landstinget, det blir som att säga ett och göra ett annat.

Maktinnehav etablerar mönster och i längden beroenden och låsningar till tidigare fattade beslut. Därför är förnyelse viktig och därför har omsättning i varje organisation, privat som offentlig, ett egenvärde, i synnerhet på ledande poster.

En period av politisk karantän respekterar både efterträdarens integritet och arbetet för framtiden. Att istället installera sig i en baksätesposition i fullmäktige när efterträdaren tar över inbjuder bara till svårigheter för nästa mandatperiod.

Solveig Fröberg 2013-12-06 09:06

Som ordförande i Lidingömoderaternas valutskott jag få korrigera Kess Simmasgårds kommentar:

Årsmötets beslut var att uttala att “när en moderat ersättare, ledamot, vice ordförande eller ordförande innehaft uppdrag i samma nämnd/styrelse i tre mandatperioder, bör valutskottet göra en särskild prövning”.

Årsmötet har alltså inte beslutat om att förbjuda våra företrädare att sitta i samma nämnd mer än tre mandatperioder, bara att en särskild prövning ska göras.

Någon prövning i Pauls fall har valutskottet inte heller gjort.

Lars H Ericsson, ordförande i Lidingöpartiet 2013-12-06 00:12

Paul!
Jag vill passa på att tacka dig för din insats att bl.a. se till att Lidingöbanan moderniseras och blir sammankopplad med Stockholms framtida innerstadsspårvägsnät. Vi har haft ett antal duster i Lidingöpolitiken genom åren, och så blir det när man ibland har olika åsikter om bebyggelsetakt m.m. Det är detta, det fria ordet, som kallas demokrati, och som vi tar för givet, men som människor bara några tiotal mil från Sveriges gräns kämpar för under hotet från ett i realiteten totalitärt system!

Lycka till i framtiden!

Mikael Andersson 2013-12-05 22:39

Tråkigt besked Paul.

Du har gjort mycket bra för Lidingöborna. Hoppas efterträdare blir en lika bra företrädare för Lidingöborna som du.

Lycka till med landstinget!

// Micke

Bo Jonsson 2013-12-05 21:19

Om han inte nämnt detta innan valet hade lidingömoderaterna backat 20%.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google