Väder Lidingö

Lidingö fredag 14 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Sjövägen kan i framtiden köra ända till Ropsten

torsdag 24 augusti 2017 14:43

UTÖKAD STRÄCKA. Pendelbåtstrafiken runt Stockholm blir alltmer populär och Trafikförvaltningen (SL) har börjat se nya möjligheter för bl.a. trafiken till och från Lidingö. Sedan många år lägger båtlinje 80, Sjövägen, till vid Larsbergs brygga på sträckan Nybroplan - Frihamnen. Vissa turer på busslinje 238 tar också en sväng ner till bryggan för att släppa av respektive hämta passagerare från pendelbåten. Nu finns tankar på att låta linje 80 fortsätta till Ropsten. Stoppet vid Frihamnen kan då ändras till ett sydligare läge jämfört med dagens, samtidigt som det även blir ett stopp vid Värtahamnen.

Pendelbåten Gurli vid Larsbergs brygga kanske får fortsätta till Ropsten i framtiden.Pendelbåten Gurli vid Larsbergs brygga kanske får fortsätta till Ropsten i framtiden.

Samtidigt funderar SL även på att öka linje 81:s sträckning. Idag kör Waxholmsbolaget den pendellinjen mellan Ropsten, Tranholmen, Djursholm, Sticklinge, Storholmen, Mor Annas brygga och Frösvik på Bogesundslandet. Här är tanken att förlänga den till Norra Djurgårdsstaden.

Eftersom det är beslutat att Lilla Lidingöbron (klar 2022) ska ha en seglingsfri höjd på 7 meter har miljölandstingsrådet Gustav Hemming (C), som driver frågan, försäkrat sig om att pendelbåtar verkligen kan köra under den nya bron. Den utredning som pågår beträffande utökade linjesträckningar ska vara klar första kvartalet 2018.

Om planerna förverkligas kan det alltså bli pendelbåtstrafik från Djursholm, Storholmen och Norra Djurgårdsstaden via Ropsten (med ett troligt byte där mellan linjerna 81 och 80) till Nybroplan via Nacka.

Dela Sjövägen kan i framtiden köra ända till Ropsten

Kommentarer

Tette Lundberg 2017-08-24 21:43

... Vi på Norra Lidingö vill också vara med i Sjövägen-gänget! Dessutom är det väl en lysande reklam för alla konferensgårdar!

Yvonne Segerström 2017-08-24 16:03

Skulle vara toppen med båt från Ropsten / Med vänlig hälsning, Yvonne

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google