Väder Lidingö

Lidingö tisdag 9 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Snart sista gudstjänsten i Bodals kyrka

onsdag 28 februari 2018 19:34

KYRKAN SKA RIVAS. Den 11 mars klockan 16.00 hålls den sista gudstjänsten i Bodals kyrka. Därefter tas kyrkan ur bruk och planering för rivning påbörjas. Allvarliga fuktskador har upptäckts och kyrkan har varit stängd sedan sommaren 2017.

Bodals kyrka ska rivas. ArkivbildBodals kyrka ska rivas. Arkivbild Interiör. Från fönstren kan man se hela hamnen i Värtan.Interiör. Från fönstren kan man se hela hamnen i Värtan.

- Bodals kyrka är en plats som sjudit av liv. Det känns vemodigt att ta farväl av denna kyrka som varit väldigt betydelsefull för många. Samtidigt vill vi se framåt och avsluta med en härlig gudstjänst, säger Lidingö församlings kyrkoherde Carina Nilsson.

Dansmässa i Bodals kyrka i mars 2017. Bodals kammarkör sjöng.Dansmässa i Bodals kyrka i mars 2017. Bodals kammarkör sjöng.

Vid avskedsgudstjänsten den 11 mars medverkar kontraktsprosten Staffan Hellgren, kyrkoherde Carina Nilsson och Bodals Kammarkör under ledning av Ingrid Damstedt Holmberg.

Många väntas till avskedsgudstjänsten och församlingen skriver att de som är känsliga för mögel, har allergier eller astmatiska besvär, inte rekommenderas att delta i gudstjänsten.

Det var i somras som kyrkorådet i Lidingö församling valde, som både fastighetsägare och arbetsgivare, att omedelbart stänga Bodals kyrka för all verksamhet. Detta efter att allvarliga fuktskador upptäckts. Avskedsgudstjänsten blir det sista som händer i kyrkan innan ett planeringsarbete för rivning tar vid. Miljö- och stadsbyggnadsnämnden beslutade också vid sitt senaste möte att bevilja rivningslov. Det finns inte heller några hinder vad gäller kulturhistoriska värden. Kyrkan byggdes 1972.

Vad kommer att hända efter rivningen?
- De planer som presenterades för ett år sedan var för dyra och är tyvärr inte aktuella längre. Just nu finns inga konkreta planer för framtiden. Men vi arbetar med det, säger Carina Nilsson.

- Intentionen är att ha församlingsverksamhet i Bodal, men vi har inte tagit kontakt med någon arkitekt. Ingenting är beslutat, men kyrkorådet har givit kyrkoherden i uppdrag att efter sommaren presentera en verksamhetsplan och en skiss över ett lokalprogram för Bodalsområdet, säger kyrkorådets ordförande Solveig Fröberg (Borgerligt alternativ) till Lidingösidan.

På baksidan står Estoniamonumentet. ArkivbildPå baksidan står Estoniamonumentet. Arkivbild

Dela Snart sista gudstjänsten i Bodals kyrka

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google