Väder Lidingö

Lidingö tisdag 9 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Ungdomsidrotten inte helt jämställd

fredag 24 november 2017 15:14

47 PROCENT FLICKOR. Pojkar och flickor ska ha likvärdiga möjligheter att utöva kultur, idrott och fritidsaktiviteter. Det menar Miljöpartiet de gröna på Lidingö. Därför väckte Arvid Molin vid septembers fullmäktigemöte en interpellation där partiet vill veta hur stadens jämställdhetsplan ser ut när det gäller fördelningen av resurser och hur staden tänker framåt.

Full fart på Lidingövallen. ArkivbildFull fart på Lidingövallen. Arkivbild

Carl-Johan Schiller (KD), kultur- och fritidsnämndens ordförande, tycker frågorna är viktiga och kommer därför att be lärande- och kulturförvaltningen göra en utredning över hur läget ser ut nu. För ett antal år sedan gjordes en liknande undersökning och då var resultatet tillfredsställande. Men nya satsningar har under de senaste åren genomförts; man har investerat i nya anläggningar och aktivitetsbidragen har ökat och förhållandena kan ha ändrats.

En studie av medlemsantalet i olika bidragsberättigade barn- och ungdomsföreningar visar att i slutet av 2016 fanns det 9 337 medlemmar i åldrarna 7-20 år. Av dessa var 47 procent flickor och 53 procent pojkar. Interpellationen besvaras vid fullmäktiges sammanträde nu på tisdag den 28 november.

Text: Susann Thorngren

Dela Ungdomsidrotten inte helt jämställd

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google