Väder Lidingö

Lidingö tisdag 9 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

V: Vår budget en vision om ett Lidingö för alla

tisdag 14 november 2017 17:16

5 ÖRE HÖGRE SKATT. Socialt ansvarstagande är för Vänsterpartiet Lidingö det övergripande målet för budgetperioden 2018-2020, säger Olaf Koort, ordförande för Vänsterpartiet Lidingö i ett pressmeddelande. Vänsterpartiet vill ett solidariskt samhälle, därför prioriterar vi i årets budget socialtjänsten, utbildning och kultur.

Med Vänsterpartiets budget för 2018 och plan för 2019-2020 kommer staden ha kvar en stark ekonomi konstaterar Sven Erik Wånell, kommunalpolitisk talesperson. I Vänsterpartiets budget tas hänsyn till löne- och kostnadsökningar och utrymme skapas för satsningar.

Kultur är viktig. Musikskolan tillförs resurser för att kunna fungera som ett nav för skapande och kulturella verksamheter tillsammans med bl.a. Sagateatern. Alla barn och unga ska ha möjlighet att delta, därför avvisar Vänsterpartiet majoritetens avgiftshöjningar.

En trygg och värdig äldreomsorg förutsätter att personalen har tid. Ersättningen till de som driver hemtjänst och vård- och omsorgsboenden är låg i Lidingö och därför föreslår Vänsterpartiet en höjning för att komma närmare den genomsnittliga nivån i landet.

Ensamkommande ungdomar som fyller 18 år måste ges möjlighet att bo kvar och fullgöra sin skolgång. Vänsterpartiet vill ha ökade satsningar på integrationsarbete, och ett generöst mottagande av nyanlända. Staden måste ha möjlighet att fortsätta satsningen på löner för förskollärare och lärare och att minska barngruppernas storlek i förskolan.

Miljö- och stadsbyggnadsnämnden tillförs resurser för att kunna påskynda arbetet med planläggning för nya bostäder på ön. Trafiksäkerhet genom t.ex. bättre gång- och cykelvägar, och ökad tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar är andra satsningar.

Vänsterpartiets budgetförslag kostar 28 mnkr mer än majoritetsförslaget, och finansieras med en skatt om 18,69, en höjning med 5 öre jämfört med 2017 (20 öre högre än majoritetsförslaget). Skatten kan sedan hållas oförändrad 2019-2020.

Dela V: Vår budget en vision om ett Lidingö för alla

Kommentarer

Heinz Fridman 2017-11-21 13:45

Trams! Lidingö måste väl i alla fall vara för Lidingöborna i första hand? Och cykelbanor är vi väl ändå färdiga med? De ensamkommande borde göra som italienarna och grekerna på sextiotalet. Kavla upp ärmarna och bidra till välfärden. Med redighet och flit är Sverige ett fint land att bo i.

Mikael Olofsson 2017-11-15 11:59

Tänk om partierna på vänsterkanten någon gång kunde fundera över VART pengarna tar vägen istället för att ständigt ta till sin universallösning på ALLA "utmaningar" som innebär höjd skatt.

Johan Persson 2017-11-14 18:27

Sverige behöver tillväxt, alltså lägre skattetryck ökar BNP, ökat skattetryck minskar BNP. Varför kan inte V nånting om hur ekonomi fungerar?

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google